Grillattua portobelloa, mansikkasalsaa ja halloumia

Grillattua portobelloa, mansikkasalsaa ja halloumia

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Viimeistään kesällä keittiö siirtyy osittain ulos grillin ääreen. Tosin meillä kyllä grilli kuumenee välillä myös talvella, mutta etenkin kesä ja grillaus kuuluvat yhteen!

Mansikkasalsa
Salaattimix

Aromikas portobello on suuri herkkusieni, joka on erittäin herkullista grillattuna. Sen liha on kiinteää ja kuivaa. Se on mainio vaihtoehto kasvissyöjän grillipihviksi tai myös hampurilaisen väliin pihvin tilalle. Portobelloa käytetään myös muun muassa kastikkeissa, keitoissa, pizzoissa ja piirakoissa.

Grillattua jättiherkkusientä, mansikkasalsaa ja halloumia

Tällä kertaa täytin portobellot ja isot grilliherkkusienet miedon tulisella mansikkasalsalla ja päälle nostin vielä grillattua halloumia. Mansikat ja halloumi ovat tunnetusti yhteen svengaava pari ja istuvat oivallisesti myös grillatun portobellon tai grilliherkkusienen päälle. Mansikkasalsa sopii myös lisukkeeksi grillatulle lihalle tai kanalle.

Nyt vain grilli kuumaksi ja herkut sinne tirisemään!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Grillattua portobelloa, mansikkasalsaa ja halloumia

4 portobelloa
rypsiöljyä
suolaa

1 pkt ( 250g) Pirkka parhaat halloumia

Mansikkasalsa

250 g mansikoita
200 g kirsikkatomaatteja
1 mieto punainen chili
2 kesäsipulia varsineen
1 limetin mehu
kourallinen vahvaa minttua
puoli ruukkua lehtipersiljaa ja korianteria
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:
salaattisekoitusta
silmusalaattia

grilliherkkusieniä

Valmistus:

Aloita salsasta. Poista mansikoista kanta ja leikkaa paloiksi. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna se. Hienonna kesäsipuli ja yrtit. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Leikkaa juusto viipaleiksi. Liota viipaleita kymmenen minuuttia, jos haluat vähentää juuston suolaisuutta. Valuta sen jälkeen hyvin.

Poista sienistä kanta ja öljyä sienet ja halloumiviipaleet kevyesti.

Grillaa sieniä ja halloumia molemmin puolin viitisen minuuttia

Tarjoa sienet mansikkasalsalla täytettynä ja nosta halloumia päälle. Lisäksi vihreää salaattisekoitusta.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Grillattua portobelloa, mansikkasalsaa ja halloumia

  1. Portobellot on meilläkin pidetty sieni, harmi vaan, että lähikaupasta niitä saa harvoin. Tämä tarjoilu kuulostaa kyllä ihanan eksoottiselta hässäkältä 😀 Syödäänkin tätä, kun tulen käymään 😉

    1. Olen huomannnut saman, että portobelloa ei ole aina kaikkialla saatavilla. En ymmärrä miksi, niin mahtava ruokasieni. Toivotaan, että siellä myös tarjonta paranisi. Etenkin kesällä se on niin mainio grillipihvi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *