Hapankaalilaatikko

Hapankaalilaatikko

Kaalilaatikko on näitä syksyn ruokia, joita osa rakastaa ja toiset inhoaa. Itse olen ollut aina kaaliruokien ystävä ja vähitellen olen totuttanut melkein koko perheen erilaisiin kaaliruokiin, myös hapankaaliin.

Sen vuoksi meillä hapankaalista tehty kaalilaatikko teki mainiosti kauppansa, vain yksi vähän jurputti. Hapankaali tuo kaalilaatikkoon kivaa kirpeyttä, mutta jos ajatus tuntuu vieraalta, niin voihan sitä kokeilla laittaa tavallista kaalia puolet tilalle.

Hapankaalilaatikko

Hapankaali on terveellistä ja hyväksi suolistolle, kuten muutkin hapatetut tuotteet. Parhaimmat terveyshyödyt siitä saa irti tuoreena, mutta kypsennys pehmentää sen makua ja se maistuu kypsennettynä/paistettuna helposti myös lapsille. Tyttäreni pitää paistetusta hapankaalista niin paljon, että hän paistaa välillä pienen pannullisen hapankaalia itselleen jopa aamupalan kylkeen.

Tykkäätkö sinä hapankaalista ja kaalilaatikosta tai jopa tästä minun mielestä oivallisesta yhdistelmästä eli hapankaaliversio kaalilaatikosta?

Hapankaalilaatikko

tilkka öljyä ja nokare voita
½ kg hapankaalia
1 ½ dl ohra-riisi-sekoitusta
1 porkkana
1 sipuli
400 g luomu karitsan tai naudan jauhelihaa
1 tl timjamia
1 tl paprikamaustetta
suolaa ja mustapippuria
2 –3 rkl siirappia

Munamaito:
3 dl maitoa
2 kananmunaa

Laita ohra-riisiseos kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Raasta kuorittu porkkana.

Lisää pannulle rasva. Lisää sipuli ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista kunnolla. Lisää vielä porkkanaraaste ja mausteet. Jatka paistamista viitisen minuuuttia lisää.

Voitele vuoka tai laita siihen leivinpaperi. Kaada vuokaan ohra-riisiseos ja paistettu jauheliha. Sekoita.

Sekoita munamaito ja kaada massan päälle. Valuta lopuksi päälle siirappia.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.

Tarjoa seurana puolukkasurvosta. Myös etikkasäilykkeet, kuten kurkut ja punajuuret sopivat mainiosti seuraksi.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Hapankaalilaatikko

  1. Olen joskus tehnyt sellaista fifty-sixty-laatikkoa, jossa oli jonkun verran hapankaalia. Sitä oli jostain syystä hieman tähteenä ja ajattelin, että voikohan sen kipata kaalilaatikon sekaan ja hyvin pystyi. Ja maistuikin tosiaan hyvin, toi kirpeyttä.

    1. Minäkin tykkään usein täydentää hapankaalilla ruokia, koska se taittuu hyvin moneen syysruokaan. Tässä olisi tosiaan voinut tehdä myös noin sinäkin, mutta hyvin vetää sen 1/2 kilon sangollisenkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *