Perunarieskat

Perunarieskat

Voi taivas, miten ihania lämpimäisiä voi taikoa muussin ja kaurapuuron jämistä! Eksyin katselemaan Beach house kitchen -ruokablogin houkuttelevan näköistä perunarieskapostausta ja samalla muistin, että meillä on just sopivasti muussin ja puuron tähteitä tähän herkkuun jääkaapissa.

Helin ohjeella perunarieskat valmistuvat tuota pikaa. Itselläni oli vain muutama desi muussia, mutta laitoin sitten puuroa myös saman verran. Sen vuoksi tuossa minun ohjeessa on vähän noin mittamäärät. Taikinassa ei ollut mitään rasvaa, joten laitoin vielä uuniin mennessä jokaisen lätyskän päälle pienen nokareen voita.

Perunarieskat

Meillä rieskat nautittiin oivariinilla sipaistuna lämpiminä – tai oikeastaan kuumina, kun oltiin niin malttamattomia. Arjen luksusta kylmän ja tuulisen syyspäivän keskellä.

Perunarieskat

2- 3 dl perunamuussia
1-2 dl kaurapuuroa tai kaurahiutaleita
1 ½ dl vehnä- hiiva -tai grahamjauhoja
1 dl porkkanaraastetta
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
25 g voita

Valmistus:

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Sekoita kaikki ainekset voita lukuunottamatta keskenään nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.

Taputtele jauhotetuin käsin leivinpaperille 8-10 rieskaa ja painel ne litteiksi.

Pistele rieskat haarukalla ja laita jokaisen päälle pieni voinokare.

Paista uunin keskiosassa noin 15-20 minuuttia.

Vinkki: Beach house kitchenin -blogista löydät rieskojen seuraksi myös porkkanahummuksen ohjeen.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Perunarieskat

    1. Potturieskat ovat kyllä valtavan hyviä! Välillä on hyvä palata perinteisten makujen lempeään maailmaan.

      1. Muusin jämistä tehtiin perunakropsujakin, jotka paistettiin mustissa valurautapaistinpannuissa, puuhellan uunissa ❤️ Niihin tuli jokin ihana kuohkeus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *