Mustatorvisienikastike ja tagliatellea

Mustatorvisienikastike ja tagliatellea
Mustatorvisienikastike ja tagliatellea

Viikonloppuna menimme koko perheen voimin mustikkaan ja sienestämään. Minä jäin nuoremman tyttären kanssa mustikkamättäille ja muut lähtivät etsimään sieniä. Sienestäjät palasivat takaisin aika huikean määrän kanssa mustatorvisieniä. Niitä näyttää tänä vuonna löytyvän todella mukavasti! Tutut kasvupaikat kannattaa katsastaa joka vuosi.

Olen vähänlaisesti tehnyt mitään mustatorvisienestä. Usein olemme kuivanneet mustatorvisienet ja käyttäneet niitä sitten mausteen omaisesti vuoden mittaan. Metsästä palatessa oli kuivaamisen lisäksi ensin tuttu keitto mielessä, jota olen joskus tehnyt, mutta sitten päätinkin kokeilla pastaa.

Paljon mustatorvisieniä ja vähän kantarelleja sekä mustikkaa
Paljon mustatorvisieniä ja vähän kantarelleja sekä mustikkaa

Mustatorvisienistä syntyi mielestäni oikein maukas pasta. Sienen maku on todella aromikas, joten pieni määrä riittää ja rinnalle valitsin pinaatin, joka ei jää niin helposti toisen raaka-aineen jalkoihin. Kermalla pehmittelin ja sitruunalla hieman raikastin. Parmesaania runsaasti päälle. Varsin bueno sienipasta!

Mustatorvisienikastike ja tagliatellea

300 g tagliatellea tai muuta pastaa

kastike:

oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 pientä (kesä)sipulia
200 g tuoreita mustatorvisieniä
100 g (baby)pinaattia
2 dl kuohu-tai ruokakermaa
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria myllystä
kourallinen hienonnettua (lehti)persiljaa

Lisäksi: vastaraastettua parmesaania

Valmistus:

Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi,

Puhdista ja pilko sienet hieman pienemmäksi. Huuhtele pinaatti ja kuivaa se. Kuori ja hienonna sipulit.

Käytä sienet ensiksi kuumalla pannulla ja päästä nesteet pois. Nosta sivuun ja kuivaa pannu.

Kaada pannulle öljyä ja kuullota sipulia siinä sen aikaa, että sipuli hieman pehmenee. Lisää sienet, pinaatti ja timjami. Paista sekoitellen sen verran, että pinaatti pehmenee. Lisää kerma, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Maista ja tarkista suola.

Ripottele pinnalle lopuksi persiljaa.

Saatat tykätä myös

8 kommenttia artikkeliin ”Mustatorvisienikastike ja tagliatellea

    1. Täälläkin on ollut sienestys ja marjastus tänä kesänä vähäistä, mutta onneksi nyt taas mentiin. On se metsä sellaisia aarteita täynnä ja tämä pasta oli todellakin ihanaa!

  1. Kuulostaa/näyttää hurjan hyvältä. Olen tässä kyllä harmitellut etten tänä kesänä päässyt Suomeen, etenkin kun on noin hyvä sieni/marjakesä

    1. Mustatorvisieni on tosiaan aivan upea sieni ja onneksi kokeilin välillä pastaa, koska se sopi siihen mielettömän hyvin. Harmi, jos sinulta jäi Suomen kesäherkut tänä vuonna väliin, mutta ensi vuonna sitten uudestaan.:-)

  2. Ai ai, miten juhlavan näköistä tarjottavaa niistä metsän antimista syntyy 🙂

    1. Tälle viikonlopulle osuikin ihan mukavat sienestyskelit! Toivottavasti pääsit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *