Ihanan inkiväärinen piparkakkurahka

Inkiväärinen piparkakkurahka
Inkiväärinen piparkakkurahka

Ostin viime keväänä lähipuodistani inkiväärilevitettä, jota en ole jostain syystä muistanut käyttää. Onneksi mainio levite tuli näin joulun alla vastaan, koska makeahko inkivääritahna sopii superhyvin piparkakkurahkaan. Se antaa tutulle joulujälkkärille ihan uuden pirteän säväyksen.

Inkiväärilevite
Inkiväärilevite

Rahka tuo annokseen keveyttä, joten piparkakkurahka on mukava päätös vaikkapa tuhdin aterian päätteeksi, kun kaipaa jotain pientä makeaa. Lisäksi tämä jälkkäri on niin helppo valmistaa, että sen pyöräyttää vaikka sillä sekunnilla, kun makeahammasta alkaa kolottamaan. Piparkakkuja löytynee valmiina monesta kodista näin jouluisin.

Inkiväärinen piparkakkurahka
Inkiväärinen piparkakkurahka

Inkivääritahna sopii myös muun muassa smoothieden ja jälkkäreiden mausteeksi. Kannattaa kokeilla, jos tälläistä tahnaa sattuu tulemaan kaupassa vastaan. Jos tahnaa ei löydy, niin kokeilisin muuta inkiväärimaustetta, kuten jauhetta tai siirappia.

Inkiväärinen piparkakkurahka ( 3 annosta)

1 dl kuokukermaa vaahdotettuna
1 dl rahkaa
50 g piparkakkuja murustettuina
2 tl tai maun mukaan inkiväärilevitettä ( Lisää vaikka lusikallinen kerrallaan, sekoita ja maista välissä)

Lisäksi: tuoretta minttua tai marjoja ja piparkakkua murennettuna

Valmistus:

Sekoita rahka, piparkakun murut ja inkiväärilevite. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Annostele rahka kulhoihin. Koristele piparkakun muruilla, mintulla tai marjoilla.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Ihanan inkiväärinen piparkakkurahka

  1. En olekaan törmännyt tällaiseen inkiväärilevitteeseen. Varmasti tuo mukavaa raikkautta tähän”juttuun”. Kyllä pieni makea pala ruoan päälle herättää vatsan taas uuteen eloon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *