Ei tule loppua kurpitsaresepteilleni ennen kuin sesonki loppuu. Uusi kokeilu poiki jälleen ihanan makuyhdistelmän. Maustoin kurpitsakuutiot chipotlella ja tein lohelle raikkaan inkivääri-lime kastikkeen. Lisäksi limemajoneesia. Kerrassaan mainio ja makoisa lopputulos, joka sopii myös juhlaruoaksi.
Aloitin kurpitsakuutioiden paahtamisella, koska niiden jäähtyminen ei haittaa minua. Ne ovat tässä salaattimaisena lisukkeena. Toki jos tykkäät kokonaan lämpimästä versiosta, niin pidä valmiit kurpitsakuutiot folion alla.
Ihana ateria valmistuu kaiken kukkuraksi helposti. Sopii hyvin myös isänpäivän ateriaksi!
Inkivääri-limelohi ja chipotlekurpitsa ( noin neljälle )
600 g lohta
suolaa
Kastike:
1 limetin mehu
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 tl chilihunajaa
noin 2 rkl rypsiöljyä
kourallinen lehtipersiljaa
700-800 g kurpitsaa ( kuori ja siemenet jo poistettuna)
1 tl chipotlechili maustetta
1 rkl limetin mehua
suolaa
Lisäksi: yrttejä, esim. ruohosipulia, basilikaa, lehtipersiljaa
Limemajoneesi
½ dl hyvää majoneesia ( esim. Hellmanns)
1 rkl limetin mehua
Valmistus:
Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Mausta ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Tee lohelle kastike. Surauta ainekset sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Laita lohi vuokaan, ripottele suolaa pintaan ja levitä kastike päälle. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia. Lohi saa jäädä sisältä hieman punertavaksi, muuten menee helposti kuivan makuiseksi.
Sekoita vielä limetti ja majoneesi.
Tarjoa lohi kurpitsakuutioiden kera ja ripottele pinnalle vielä tuoreita yttejä.
Tästä muistuu mieleen se sun Oriental lohi, jota ollaankin syöty monet monituiset kerrat. Tätäkin täytyy kokeilla. Olen niin ihastunut inkiväärin ja lohen yhdessä antamaan makuelämykseen 🙂
Tämä on yhtä hyvää kuin oriental-lohi. 🙂