Kananmunalla ja parmesaanilla gratinoitu avokado

Gratinoidut avokadot
Gratinoidut avokadot

Avokado ja kananmuna on ihana yhdistelmä ja yleensä nautin niiden yhdistelmästä ilman avokadon kypsentämistä, esimerkiksi herkullisen leivän päällä. Tällä kertaa tein toisin. Viime aikoina uunissa gratinoitu avokado on tullut niin monta kertaa vastaan, että minunkin oli pakko sitä kokeilla!

Olen luullut, että kypsentäminen pilaa avokadon, mutta toisin kävi. Maku ei uunissa muuttunut niin huonompaan kuin toisaalta ei parempaakaan suuntaan, mutta onhan tämä ihan hauska ja uusi tapa tarjota avokado.

Kokeile!

Kananmunalla ja parmesaanilla gratinoitu avokado

1 avokado
1 tl limetin mehua
2 kananmunaa
(ripaus savupaprikaa)
suolaa ja mustapipuria myllystä
2 rkl parmesaania

Valmistus:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra noin teelusikallinen hedelmälihaa pois. Puserra ja sivele pintaan hieman limetin mehua.

Riko munat ja valuta suurin osa valkuaisesta pois, muuten voi kananmuna tulvia yli laitojen.

Rouhaise pintaan suolaa ja mustapippuria sekä ripaus savupaprikaa. Ripottele pintaan parmesaania.

Gratinoi uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes munat ovat hyytyneet.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Kananmunalla ja parmesaanilla gratinoitu avokado

  1. No tämä oli mullekin ihan uusi juttu, että avokadon voi kypsentääkin 🙂

    1. Olen löytänyt avokadosta yllättävän monia reseptejä kypsennettynä. Tämä nyt sitten meni kokeiluun.:-)

  2. Näitä on ihan pakko kokeilla. Ehkä menee huomenna jo kokeiluun, kun on avokadoja sopivasti kaapissa. 🙂

    1. Kokeile ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit.:-) Tuolla 10 minuutin kypsennyksellä kananmuna jää sitten vähän löysäksi, mutta itse pidän juuri sellaisesta. Anna olla jokunen minuutti pidempään, jos tykkäät hyytyneemmästä kananmunasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *