Nuoremman tyttäreni yksi suosikkiruoka on Nizzan salaatti. Tyttäreni oli 5-vuotias, kun olimme kerran matkalla metrolla yhdessä keskustaan. Kysyin mitä hän tahtoisi syödä pienellä kaupunkiretkellämme ja hieman hämmästyin, kun sain vastaukseksi: Nizzan salaattia.
Jostain oli jäänyt Nizzan salaatti pienen tytön mieleen. Minä olin vastauksesta tietenkin erittäin ilahtunut, koska odotin ehkä ennemmin kuulevani jonkun pikaruokalan nimen..
Siitä lähtien meillä on syöty Nizzan salaattia monet kerrat, eri variaatiolla. Usein kun tyttäreni muistuttaa. Muuten meillä tonnikalaa syödään harvemmin, mutta silloin kuin syödään, niin katson, että se on MCS-sertifioitua eli vastuullisesti pyydettyä. Salaattiin voi käyttää hyvin myös välillä lohta. Tälläinen versio salaatista syntyi tällä kertaa hellepäivän lounaaksi. Maistui herkulliselta!
Nizzan salaatti
1 jää- tai friseesalaatti tai sekoitus erilaisia salaatteja
puolikas kurkku
4 tomaattia
1 avokado
5 keitettyä kananmunaa
6 keitettyä varhaisperunaa
1 dl varrellisia kapriksia
1 prk tonnikalaa (MCS-sertifioitua)
hienoksi silputtua ruohosipulia
Sinappikastike:
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
2 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin kulhossa.
Revi salaatit kulhon pohjalle. Leikkaa kurkku, tomaatit ja avokado lohkoiksi. Tirauta avokadon päälle hieman sitruunaa. Nosta lohkot salaattiin. Leikkaa perunat ja kananmuna myös paloiksi ja nostele ne salaattiin. Lisää lopuksi tonnikalaa purkista lusikalla ja valuta kastike tasaisesti salaatin päälle.
Koristele salaatti silputulla ruohosipulla ja kapriksilla. Nauti patonkin kera.
Hyvän näköistähän tämä on. Onko ”se” pikkutyttö lastannut tässä annoksen itselleen ? No en kyllä enää ihmettele, jos hän täälläkin haaveilee Nizzan salaatista 🙂
Kyllä tämä olisi voinut olla vain yhdenkin henkilön annos, mutta onneksi jäi vähän meille muille myös. 🙂