Valkosipuli-chili-lohipasta

Valkosipuli-chili-lohipasta
Valkosipuli-chili-lohipasta

Pastaa tulee kokattua kesällä harvemmin kuin muina vuodenaikoina, koska melkein joka päivä tekee mieli nauttia uusista perunoista. Tänään maltoin pitää yhden välipäivän perunoista ja tein valkosipulilla ja chilillä maustetun lohipastan.

Tämä on hyvä ja yksinkertainen resepti, oikein pikaruokien parhaimmistoa. Muutamasta raaka-aineesta syntyy taivaallinen pasta!

Seuraksi tein kesäisen vesimeloni-juustosalaatin.

Valkosipuli-chili-lohipasta

½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
500 g lohifilee
½ (luomu)sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu
1 dl tuoretta oreganoa
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuri myllystä

300 g spagettia

Keitä spagetti suolalla maustetussa runsaassa vedessä kypsäksi, al dente.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa chili pieneksi paloiksi. Pese sitruuna hyvin.

Ota lohesta nahka pois ja leikkaa lohi pieneksi paloiksi.

Kaada pannulle reilusti öljyä. Kuullota chiliä ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää lohen palat ja kääntele niitä niin kauan, että saavat vähän väriä pintaan. Lisää joukkoon keitetty spagetti. Kääntele kevyesti.

Raasta päälle sitruunan kuorta, purista sitruunan mehua, silppua yrttejä joukkoon ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Sekoita.

Tarjoile heti.

Saatat tykätä myös

Yksi kommentti artikkeliin ”Valkosipuli-chili-lohipasta

  1. Kananpoikatytöt kertoivat muuten täällä, että lohiruoka oli hyvää, vaikka siinä olikin chiliä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *