Kesäkurpitsa on oikea monikäyttökasvis, joka sopii monenmoiseen ruoanlaittoon. Melko usein tykkään paahtaa tai grillata sitä lisukkeeksi juuston kera, mutta se on myös mainiota pastan joukossa. Tällä kertaa paistoin ohuet kesäkurpitsanauhat ja -suikaleet nopeasti pannulla ja sekoitin ne spagetin kanssa.
Makunautinto täydentyy, kun spagetin ja kesäkurpitsan joukkoon kipataan pinaatista ja cashewpähkinöistä tehty pestokastike. Herkullinen annos viimeistellään paahdetuilla pähkinöillä, vastaraastetulla parmesaanilla ja basilikan lehdillä.
Kasvispasta on mukavan kevyttä vatsan täytettä helteisenä kesäpäivänä ja valmistuu melkeinpä tuossa tuokiossa. Idea tähän ruokaan löytyi Kotiliedestä.
Kesäkurpitsaspagetti ja pinaatti-cashewpesto
1 kesäkurpitsa
200 g spagettia
suolaa
rouhittua mustapippuria
½ rkl yrttimaustetta esim. Heikkilän kasvismaustetta
1 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
oliiviöljyä
Pinaatti-cashewpesto
30 g babypinaattia
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1/2 dl oliiviöljyä
½ pienen sitruunan mehu
½ dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 valkosipuli
suolaa ja pippuria
Lisäksi:
Parmesaanijuustoa raastettuna
Huuhtele kesäkurpitsa ja suikaloi nauhoiksi
Keitä spagetti suolalla maustetussa runsaassa vedessä al dente.
Laita cashewpähkinät, parmesaani, murskattu valkosipulinkynsi, pinaatti, oliiviöljy ja sitruuna tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Tai lisää aineksia vähitellen, jos tehosekoitin ei ole tarpeeksi tehokas.
Kuumenna öljy kevyesti pannulla. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää kesäkurpitsa ja pyörittele seosta hetki. Mausta sitruunan mehulla, yrttimausteella, suolalla ja pippurilla.
Kippaa pesto ja paistettu kesäkurpitsa spagetin joukkoon.
Koristele halutessasi basilikan lehdillä ja tarjoa vastaraastetun parmesaanijuuston kanssa.