Raparperi-pekonipizza

Raparperi-pekonipizza

Olen siirtynyt parsoista seuraavaan sesonkiherkkuun eli kotimaiseen raparperiin. Viime vuonna raparperi-vuohenjuustopizzani herätti paljon ihastusta. Tänä vuonna raparperi saa pizzassa seurakseen suolaista pekonia. Grillattu raparperi-pekoni oli viime kesän hitti, jota en sitten ehtinyt kokeilemaan, mutta toimii tämä parivaljakko mainiosti myös pizzan päällä!

Miltäs raparperipizza kuulostaa sinusta? Vuohenjuustolla vai pekonilla? Tai kenties molemmilla?


Raparperi-pekonipizza

Pohja:
1 dl vettä
10 g hiivaa
2 – 2 ½ dl durumjauhoja
ripaus suolaa
noin 1 rkl öljyä

Täyte:

¾ dl ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
1 tl timjamia
1-2 rkl voita
2 raparperia
2 rkl sokeria
3-4 siivua pekonia
125 g ( 1 pkt) mozzarellaa
kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistus

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola jauhoihin. Lisää veteen vähitellen jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina hyvin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Kauli kohonnut taikina sopivankokoiseksi pohjaksi.

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Kuori ja leikkaa raparperi paloiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää raparperit ja sokeri. Paista keskilämmöllä sen aikaa, että raparperit hieman pehmevät ja sokeri sulaa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Sekoita timjami, suola ja mustapippuri ranskankermaan. Levitä se ensin pizzapohjan päälle. Nosta seuraavaksi päälle paistetut raparperit ja suikaloitua pekonia. Revi lopuksi päälle mozzarellaa.

Paista pizza rapeaksi 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Lisää päälle lopuksi basilikaa

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Raparperi-pekonipizza

  1. Kiva idea. Meilläkään ei ehditty kokeilla raparperin ja pekonin yhdistämistä viime vuonna, mutta ehkä tosiaan voisi kokeilla sitä pizzassa.

    1. Pizzassa ja yhtälailla tietty suolaisessa piirakassa varsin herkullinen yhdistelmä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *