Kukkakaali-kantarellipizza

Kukkakaali ja kantarelleja

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Viime viikonloppua Suomi hurahti kukkakaaliin! Ensimmäisenä Satokausikalenterin kukkakaalitalkookutsuun vastasi Liemessä-ruokablogi ja sitten moni muu blogi, minä myös omalla kukkakaalikoosteellani, kuluttajat ja kaupat. Kukkakaalista tuli hetkessä kansan suosikki!

Kukkakaali-kantarellipizza

Yksi kestosuosikkini kukkakaalista on pizza eli perinteinen pizzapohja korvataan raastetulla kukkakaalilla, kananmunalla, parmesaanilla ja mausteilla. Kukkakaalipizza ei ole samaan tapaan rapea kuin tavallinen pizza, ja sitä voisi mielestäni kutsua yhtä lailla piirakaksi, mutta maku on mahtava.

Kukkakaali-kantarellipizza

Sienikausi on myös parhaimmillaan ja Laajasalon K-Supermarketissa on saatavilla tuoreita kantarelleja, jos itse ei sienimetsään ennätä. Kantarellit ja kukkakaali ovat loistopari yhdessä. Näistä aineksista syntyy mitä parhain sesonkipizza ja kukkakaalijuhlat jatkuvat!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Kukkakaali-kantarellipizza

1 ( noin 500g) kukkakaali
1 dl raastettua parmesaania
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl suolaa
1 kananmuna

Täyte:
1 dl ranskankermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl sitruunan mehua

rypsiöljyä ja voita
1 pieni punasipuli
suolaa ja mustapippuria
timjamia
noin 200 g kantarelleja

½ dl oliiveja
1 pallo mozzarellaa
1/3 nippu rucolaa

Raasta kukkakaalin kukinnot ja varsi. Höyrytä raastetta noin 5 minuuttia tai kypsennä mikroaaltouunissa noin 7-8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä raaste siivilässä. Purista lopuksi ylimääräiset nesteet pois.

Sekoita kulhossa raastettu juusto, kuivayrtit, suola ja kananmuna. Lisää kukkakaali ja sekoita hyvin. Muotoile taikina pyöreäksi tai neliöksi leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Siisti ja hienonna sienet. Hienonna myös sipuli. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kantarellit ja mausteet. Paista viitisen minuuttia.

Sekoita ranskakerman joukkoon suola, pippuri ja sitruunan mehu.

Levitä ranskakermaseos kukkakaalipohjan päälle. Lisää sitten sen sipuli-sieniseos ja halkaistut oliivit. Revi mozzarella päälle.

Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lisää rucola kypsän pizzan päälle .

Leikkaa paloiksi ja nauti!

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Kukkakaali-kantarellipizza

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *