Kuningatarpiirakassa maistuu viime kesänä poimitut mustikat ja vadelmat – kaksi upeaa suomalaista metsämarjaa. Onneksi pakastimessa oli vielä jokunen marjarasia jäljellä. Tosin kohta saan siirtyä marjastamaan kaupan pakastealteille. Sen verran tyhjältä tuo pakkanen alkaa näyttämään.
Pohja on kivan kaurainen ja gluteeniton. Ihanan helppo marjapiirakka myös arjeksi!
Kuningatarpiirakka (gluteeniton)
Pohja:
100 g voita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurajauhoja
½ dl kauralesettä
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
1 keltuainen
Täyte:
7-8 dl mustikoita ja vadelmia
2 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
2 dl cream fraichea
1 dl maitorahkaa
¾ dl sokeria
1 tl vaniljaa
Valmistus:
Tee ensin taikina. Kuutioi voi. Nypi kuutiotu voi, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi.
Lisää kananmunan keltuainen ja vesi. Vaivaa sen verran, että massasta muodostuu taikina.
Kiedo taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Levitä taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun ( esim. gluteenittomia kauraleseitä) piirasvuoan päälle ja pistele haarukalla.
Sekoita täytteen ainekset ja lisää piirakan päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Eilen just haaveilin jostain tällaisesta, kun olin ulkohommissa päivän ja pidin kahvitaukoa 🙂
No minäkin tälläisestä jo tovin haaveillut. Jostain syystä jäänyt vain tekemättä, vaikka helppo kuin mikä. 🙂