KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO
Ei ole ehkä ihan oikein kutsua näitä tostadoiksi, mutta bataatti muuttuu tänä päivänä vaikka pizzapohjaksi – miksei siis yhtä lailla ihanaksi tostadaksi. Oikeasti meksikolainen tostada on rapeaksi paistettu maissitortilla, mutta uunissa paahtuneet bataattiviipaleet ovat yhtä herkullisia, vaikka eivät tietenkään niin rapsakoita.
Tostadat päällystetään erilaisilla ihanilla herkuilla ja tällä kertaa tein päälle raikkaan avokado-papusalsan. Sipaisin myös uunissa paahtuneen bataattitostadan päälle vähän ranskankermaa ja lopuksi ripottelin pinnalle juuri raastettua cheddaria. Ihanan värikäs makupala on pökerryttävän hyvän makuinen. Totta puhuen voisin syödä vaikka kaikki!
Bataattitostadat sopivat mainiosti rentoon herkutteluun tai alkupalaksi.
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Bataattitostadat
2 bataattia
rypsiöljyä
suolaa
1 tl chilimaustetta
Avokado-papusalsa
½ punasipuli
2 avokadoa
1 punainen chili
1 rs (300 g) erivärisiä kirsikkatomaatteja
1 rs go green mustapapuja
1 rs go green luomu kidneypapuja
1 limetin mehu
½ tl juustokuminaa
½ ruukkua lehtipersiljaa
½ ruukkua korianteria
suolaa maun mukaan
Lisäksi :
100 g cheddar -juustoa raastettuna
1 prk ( 200g) ranskankermaa
Valmistus:
Kuori bataatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperilla vuoratun pellin /peltien päälle ja pirskota pintaan öljyä ja ripottele suolaa sekä chilimaustetta.
Paahda viipaleita 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat haarukalla kokeiltaessa kypsiä.
Valmista sillä välin salsa, kun bataatit ovat uunissa.
Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise avokadot, poista kivi ja leikka hedelmäliha kuutioiksi. Huuhtele ja hienonna chili ( kanta ja siemenet pois). Huuhtele ja valuta pavut. Hienonna yrtit ja yhdistä lopulta kaikki ainekset.
Ota bataatti tostadat pois uunista. Sipaise pintaan ranskankermaa, nostele seuraavaksi päälle avokado-papusalsaa ja lopuksi cheddar-raastetta.
Tarjoa sellaisenaan tai täydennä halutessasi bataattitostadat salaatilla ja nachoilla..
Onpa hauska idea ja kuulostaakin tosiaan maukkailta pikkunöttösiltä 🙂