Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka

Vihdoinkin jotain ihanaa kurpitsasta! Yleensä olen jo tähän mennessä syksyä tehnyt soppaa, smoothieta, kakkua, salaattia, pestoa, pastaa ym. kurpitsasta, mutta ei sitä joka vuosi jaksa höyrähtää samaa tietä.

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka

No mutta nyt poimin kauppareissulla kotimaisen myskikurpitsan mukaani, jotta saatiin meilläkin kurpitsakausi avattua. Paahdoin koko kurpitsan kuorineen lohkoina uunissa. Kuori on helppo ottaa pois kypsästä kurpitsasta. Osan paahtuneista kurpitsan lohkoista nautin lämpimien voileipien päällä ja loput hyödynsin seuraavana päivänä tähän makoisaan piirakkaan, jossa kurpitsan makuparina vuohenjuustoa. Ne ovat niin toimiva pari!

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka

Lämmin kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on niin herkkua salaatin kera! Jos kaipaat lisää kurpitsareseptejä niin kurkkaa vuoden takainen runsas reseptikooste.

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka

pohja:

1 ½ dl vehnnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ dl kauralesettä
ripaus suolaa
100 g kylmää voita kuutioituna
1 kananmuna keltuainen
2 rkl vettä

täyte:
noin ¾ osaa myskikurpitsaa paahdettuna kuutioina (kts. ohje alempana)
200 g vuohenjuustoa viipaleina
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1 ½ dl kuohukermaa
2 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
2 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 tl kuivattua persiljaa

lisäksi päälle : hyvää, siirappimaista balsamicoa

Valmistus:

1. Aloita pohjasta. Nypi voi, jauhot, leseet ja suola hyvin sekaisin. Lisää kananmuna ja vesi sekä vaivaa nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään puoleksi tunniksi jääkaappiin.
2. Painele taikina jauhotetuin käsin piirasvuokaan (Ø n. 26 cm).
3. Levitä pohjalle kuutioitua ja paahdettua kurpitsaa, suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia ja viipaloitua vuohenjuustoa.
4. Sekoita kulhossa kerma, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
5. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Uunissa paahdettu kurpitsa

1 myskikurpitsa
suolaa
rypsiöljyä

Valmistus:

1. Huuhtele kurpitsa hyvin.
2. Leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet.
3. Laita lohkot leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja ripottele pinnalle suolaa sekä pirskota hieman rypsiöljyä.
4. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohkot kypsiä.
5. Irroita kuoret.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *