Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti + kurpitsakooste

Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Kurpitsat valloittavat joka syksy sydämeni ja tykkään tähän aikaan vuodesta herkutella kurpitsoilla usein. Olen monenlaista hyvää ja joskus vähän erikoistakin saanut kurpitsasta aikaiseksi, kuten sämpylöitä, pastaa, pestoa, pyreetä, smoothieta, kakkua ym, mutta ehkä paras, että laitan tähän loppuun linkkejä blogistani vinkiksi!

Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

Yksi kestosuosikkini on kuitenkin kurpitsasalaatti, jota varten kurpitsat paahdetaan ensin makeiksi uunissa. Paahtuneet kurpitsakuutiot saavat tässä salaatissa seurakseen K-juustomestarin täyteläisen makuista ranskalaista vuohenjuustoa. Väriä ja rapsakkuutta tuovat kauniin punaiset granaattiomenan siemenet ja vihreät pistaasipähkinät. Salaatin tilalla on baby-pinaattia. Enää raikas salaattikastike päälle ja annos on valmis!

Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

Katso myös alla olevat linkit, jos kaipaat lisää kurpitsareseptejä:

Kurpitsapesto
Kurpitsasmoothie
Kurpitsakakku
Kurpitsapiirakka
Kurpitsa-bataattikeitto
Kurpitsa-fetasalaatti
Kurpitsasämpylät
Kurpitsapyreetä ankankoipien lisukkeena
Kurpitsa-salviapasta
Chipotle-kurpitsalisuke ja inkivväri-limelohi
Kurpitsa-parmankinkkurullat
Lämmin kana-kurpitsasalaatti & appelsiinivinegretti

Ihana ja herkullinen kurpitsasyksy!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti (3-4 annosta)

1 ( noin 1, 2 kg) myskikurpitsa
rypsiöljyä
½ -1 tl chiliä
suolaa

1 dl granaattiomenan siemeniä
80 g Piltin puutarhan baby-pinaattia
1 dl kuorettomia pistaasipähkinöitä
300 g ( 2 pkt) K-juustomestarin vuohenjuustoa
muutama oksa mintun lehtiä per annos

kastike:
½ dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
suolaa ja mustapippuria

lisäksi: leipää, esimerkiksi Kanniston sämpylöitä

Valmistus:

Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa lohkoiksi ja siirrä lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellillille. Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa sekä chilimaustetta. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kypsiä.

Irroita granaattiomenasta siemenet. Pehmittele ensin granaattiomenaa vähän pyörittelemällä pöytää vasten. Leikkaa kruunu puolelta kansi pois. Ja lohko sitten väliseinien mukaan granaattiomena paloiksi. Irroittele isossa ja kulhossa käsin tai lusikalla siemenet hedelmästä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Pirkan pakaste granaattiomenan siemeniä sulatettuna.

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä.

Kokoa salaatin ainekset kulhoon tai suoraan annosastioihin. Valuta päälle salaattikastike. Tarjoa seurana leipää.

Vinkki: Salaattikastike sopii hyvin myös leivän dippailuun, joten tee halutessassi kastiketta suoraan isompi satsi.

3 thoughts on “Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti + kurpitsakooste

  1. No johan tästä koosteesta saa aikaan melkoiset kurpitsakarkelot 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *