Merquezmakkara-lehtikaalikeitto

Merquez-lehtikaalikeitto
Merquez-lehtikaalikeitto

Ostin viikonlopuksi merquez-tuoremakkaraa Stockmannin herkusta. Laajat tuoretiskit innoittivat kokkaajaa ja tuli tehtyä koko viikonlopun ruokaostokset yhdellä kertaa. Olen hamstrannut mummin kasvimaalta jättisatsin lehtikaalia pakastimeen, jota ajattelin merquez-makkaran pariksi.

Syyskuussa tein kahden kaalin siskonmakkarasoppaa. Siinä oli lehtikaalia ja kyssäkaalia. Jatkoin vähän samalla linjalla, mutta paremmalla makkaralla ja nyt yhden kaalin keitto. Keiton ohje on pitkälti Jamie Oliverin caldo verden keiton mukainen, mutta chorizon tilalla on merquez-makkaraa.

Maukas keitto lämmitti mukavasti sateisena sunnuntaina. Mausteinen ja vähän tulinen merquez-makkara oli oiva pari lehtikaalin seuraksi keittoon.

Suosittelen!

Merquezmakkara-lehtikaalikeitto

oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 perunaa
300 g lehtikaalia
noin 400 g merquez-tuoremakkaraa
1 keltainen paprika
1,2 l vettä kana- tai kasvisfondilla/jauheella maustettuna
tilkka valkoviiniä

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele perunat. Poista paprikasta kanta ja siemenkota ja leikkaa suikaleiksi.

Leikkaa lehtikaalista paksu ruoti pois ja hienonna se mahdollisemman pieneksi.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota ensin sipuleita. Lisää sitten perunakuutiot ja hetki kuullottamista. Kaada ensin tilkka valkoviiniä ja sitten kuuma liemi joukkoon.

Keitä 10 minuuttia ja lisää suikaloitu lehtikaali. Jatka keittämistä 5-10 minuuttia.

Kuumenna pannu ja kaada siihen tilkka öljyä. Purista makkarat ikään kuin siskonmakkarat pieninä palleroina pannulle.Ruskista makkarapallerot pannulla. Lisää pannulle myös suikaloitu paprika. Jatka paistamista viitisen minuuttia.

Kippaa makkarat ja paprikasuikaleet keittoon.

Tarjoa keitto hyvän leivän kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Merquezmakkara-lehtikaalikeitto

  1. En ole vielä kuullutkaan tällaisesta makkarasta, mutta kyllähän kaikenlaiset uudet tuttavuudet on tervetulleita aina välillä:)

    1. Merquez-makkara on lähtöisin pohjoisafrikasta ja sitä löytyy eri makkaravalmistajilta. En tosin nyt muista kuka toimittaa Stockkalle merquez raakamakkaraa. Heillähän on ainakin Wurstin, Harjun makkaratehtaan raakamakkaroita.. Hmm, mutta mielestäni tämä ei ollut nyt kumpikaan, ei ainakaan Harju, koska ne löytyvät usein pakastimesta.

      Jokatapauksessa merquez tehdään usein lampaanjauhelihasta, nautaakin voi olla joukossa. Mausteita on runsaasti, mm. harissaa, paprikajauhetta, fenkolia, kanelia, korianteria jne. Sopii myös esim. grillattavaksi. Kannattaa kokeilla.:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *