Paahdettua porkkana-avokadosalaattia appelsiini-sitruskastikkeella ja chipotle-marinoituja kanansiipiä

Paahdettua porkkana-avokadosalaattia sitrus-appelsiinkastikkeella
Paahdettua porkkana-avokadosalaattia sitrus-appelsiinkastikkeella

Tämä on aivan täydellinen porkkanasalaatti, jonka tein chipotle-marinoitujen kanansiipien seuraksi. Samankaltaista chipotlemarinadia tein aikoinaan chipotle-kanatacoille. Marinoimattomia kanansiipiä onnistuin löytämään Stockkan herkusta. Niitä on muuten harvoin tarjolla. Siipiä näkee yleensä vain valmiissa marinadisoosseissa.

Jostain eteeni osui tämä alkujaan Jamie Oliverin porkkana- avokadosalaatti, joka maustetaan marokkalaisin maustein. Yksi sovellus ohjeesta löytyy myös HS:n Kiusauksessa blogista. Minä puolestani sovelsin vähän molempia ohjeita.

Marokkalainen mausteseos antaa upeaa makua porkkanoille ja tietenkin uunissa paahtaminen. Rakastan paahdettuja juureksia. Tässä niiden saralta taas yksi huippuversio. Appelsiini-sitruskastike on ihanan raikas ja ranskankerma pehmentää kokonaisuutta. Lisäksi kun annokseen tulevat vielä kermainen avokado, paahdetut siemenet ja cashewpähkinät sekä leipäpalat. On melkein itkettävän ihanaa!

Kanansiivet olivat jälkikasvun mielestä hieman liian tulisia, mutta porkkana-avokadosalaatti oli koko perheen makuun. Aikuiseen makuun kanansiipien tulisuus oli juuri sopiva. Eli pientä potkua luvassa.

Porkkana-avokadosalaatti appelsiini-sitruskastikkeella

1 kg porkkanaa
2 avokadoa
½ ruukkua vuonankaalia tai vesikrassia
2 rkl auringonkukan siemeniä paahdettuna
3 rkl cashewpähkinöitä paahdettuna
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
2 leipäpalaa kuutioituna ja pannulla paahdettuna
1 pieni purkki ranskankermaa

Marinadi porkkanoille:
1 tl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä hienonnnetuna
4 tl appelsiini- ja sitruunamehua
½ tl chilijauhetta
4-5 timjamin oksaa lehdet riivittyinä
suolaa
mustapippuria
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaista balsamicoa

Kastike koko salaatille:
1 dl appelsiini- ja sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 tl sokeria

Valmistus:

Kuori porkkanat ja leikkaa porkkana puoliksi ja sitten pitkiksi suikaleiksi. Esikypsennä porkkanoita suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin 5-10 minuuttia.

Purista sitrushedelmät.Tee sitten marinadi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kaada vesi pois ja sekoita marinadi porkkanoiden joukkoon. Levitä marinoidut porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paahda porkkanoita 20 minuutia uunissa.

Sekoita kastikkeen ainekset, paahda siemenet, pähkinät ja leipäkuutiot.

Ota porkkanat ulos uunista ja anna jäähtyä hetken.

Leikkaa avokadot kuutioiksi. Yhdistä porkkanat, vuonankaali ja avokadokuutiot laakealla tarjoiluvadilla. Kaada kastiketta noin ½ dl päälle. Lisää päälle paahdettuja siemeniä, pähkinöitä ja leipäkuutioita.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa ranskakerman kera. Kaada kastiketta lisää annoksen päälle lautasella. Sitä on riittoisa määrä.

Chipotle marinoidut kanansiivet

noin 1 kg marinoimattomia kanansiipiä

2 tl chipotletahnaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
½ rkl korianterinsiemeniä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl rypsiöljyä

Valmistus:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja hiero sitten hyvin siipiin. Anna marinoitua muutama tunti.

Paahda kanansiipiä uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Paahdettua porkkana-avokadosalaattia appelsiini-sitruskastikkeella ja chipotle-marinoituja kanansiipiä

  1. Nämä vaikuttavat tosi hyviltä ”naposteltavilta” syksyisiin illanistujaisiin. Aikuisille varmaan syytä varata reippaat annokset siipiä, kun niitä vaan tahtoo kulua 🙂

    1. Juu riittoisa satsi molempia. Salaatti on kans niin hyvää, että loppuu kesken… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *