KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Viime päivinä on ollut ihanan keväistä ja aurinkoista. Upea sää on houkutellut minut lähijäille ja luonnonkauniiseen Vartiosaareen, jonne vielä pääsee helposti jäitä tai pitkospuita pitkin. Kotiin kevättä tuovat kauniit tulppaanit ja samalla myös ruuan suhteen ajatukset kääntyvät johonkin keväisen kepeään!
Perinteinen purkkihernekeitto on suosikkieinekseni, mutta kun itse innostun hernekeiton valmistukseen niin mieleni tekee usein kepeän kuohuvaa ja kauniin vihreää ranskalaista Crème Ninonia. Talvella se on ihanan helppo ja nopea valmistaa kotimaisista pakasteherneistä. Kevyesti vaahdotettu kermavaahto ja tilkka kuohuvaa viimeistelevät keiton juhlakuntoon. Paitsi vielä viimeisenä silauksena ennen tarjoilua muutama oksa herneenversoja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä!
Keiton seurana maistuvat yrttisellä ricotalla ja ihanalla prosciutto-kinkulla päällystetyt patonkiviipaleet.
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Kuohuva hernekeitto Crème Ninon
tilkka oliiviöljyä ja nokare voita
2 valkosipulinkynttä
3 Pirkka salottisipulia
1 (rosamunda) peruna
1 tl timjamia
7 dl (Puljongin) kana- tai kasvislientä
suolaa ja mustapippuria
500 g Pirkka pakasteherneitä
1 rk sitruunanmehua
1 dl Pirkka kuohukermaa kevyesti vaahdotettuna
tilkka kuohuviiniä ( alkoholiton Henkell)
1 dl kuorittuja ( Urtekram) pistaasipähkinöitä rouhittuna
herneenversoja
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi peruna.
Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja nokare voita. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota hetki. Lisää timjami, kanaliemi ja mustapippuri. Keitä noin 10-15 minuuttia. Lisää jäiset herneet ja sitruunanmehu. Kiehauta ja anna porista vielä noin viisi minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Hienoimman lopputuloksen saamiseksi painele keitto siivilän läpi, mutta ei välttämätöntä, jos hyvin soseutettu.
Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja tilkka kuohuvaa. Maista ja tarkista suola. Lisää tarvittaessa.
Koristele annokset herneenversoilla ja rouhitulla pistaasipähkinöillä.
Yrttiset prosciutto-ricottaleivät
½ Pirkka kiviuuniariina patonki
1 prk ricotta-juustoa
½ ruukkua minttua
½ ruukkua lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 pkt Pirkka parhaat prosciutto kinkkua
Valmistus
Leikkaa patonki viipaleiksi. Paahda halutessasi.
Sekoita ricotta yrttien ja mausteiden kera.
Levitä patonkiviipaleiden päälle ricottalevitettä ja suikaloi päälle prosciutto-kinkkua.
Ja nämä herkuthan voi pakata mukaan vaikka sinne Vartiosaareenkin 🙂