Omenaletut

Omenaletut

Rakastan lettuja, ihan kaikenlaisia : makeita, suolaisia, täytettyjä, tavallisia, isoja, pieniä. Kyllä, kaikki maistuvat, mutta tällä kertaa herkutellaan omenaletuilla.

Kotimaisia omenoita

Paistoin kasan omenalettuja lauantaiaamusta, kun melkein koko muu perhe oli vielä unten mailla. Minä ja nuorin tyttäreni olimme vain hereillä. Kaurapuuron ja kahvin jälkeen teki mieli jatkaa aamua lämpimistä letuista nauttien. Kotimaisilla omenoilla täydennetyt letut sopivat suloisesti tähän marraskuiseen tunnelmaan.

Omenaletut

Usein paistan letut tavallisella maidolla, mutta tänä syksynä olen ihastunut Kaslinkin kotimaiseen kauramaitoon ja ostan sitä lähinnä itselleni purkillisen viikossa. Muut meillä pitävät sitä liian makean makuisena, mutta minusta se on ihanaa esimerkiksi puurossa tai kuten esimerkiksi tässä lettutaikinassa.

Leppoisaa marraskuuta!

Omenaletut

5 dl (kaura)maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

2 kotimaista omenaa
1-2 tl kanelisokerisekoitusta

paistamiseen : voita

Valmistus:

1. Vatkaa munat kulhossa ja lisää sitten muut ainekset. Vatkaa seos tasaiseksi ja anna lettutaikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia.

2. Leikkaa omenat esimerkiksi juustoleikurilla ohuiksi lastuiksi, veitsellä leikaten tulee helposti liian paksuja siivuja. Ripottele pinnalle kanelisokerisekoitusta. (Tummumisen estämiseksi kannattaa laittaa vähän sitruunanmehua. )

3. Kuumenna lettupannu. Laita aina jokaiseen koloon nokare voita, sitten omenalastu ja kaada taikinaa päälle. Paista letut molemmin puolin.

Tarjoa esimerkiksi vaahterasiirapin tai hillon kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *