
Tässä on talvipäivän piristykseksi ihanan aurinkoinen salaatti. Energia tarttuu jo melkein vain katselemalla porkkanoiden, appelsiinien ja greippien iloista väriä. Värikäs salaatti on myös supermaistuvaa, kun hedelmien seuraksi laitetaan paahdettua porkkanaa, feta -muruja ja pistaasipähkinöitä sekä dijon-kastike!

Salaatti on herkullista yksinäänkin, mutta oikein mainio ateria syntyy, kun sen seuraksi yhdistää lautasella myös keitettyä kvinoaa ja paistettua kanaa. Siihen tapaan salaatista nautittiin meillä.
Energistä maanantaita!
Porkkana-sitrussalaatti fetalla ja pistaasipähkinöillä
5 porkkanaa kuorittuna ja ohuiksi lanteiksi leikattuna
rypsiöljyä
suolaa
(ripaus chipotlea tai chiliä)
1 appelsiini
1 greippi
100 g fetaa
kourallinen pistaasipähkinöitä
tuoretta basilikaa maun mukaan
kastike:
½ valkosipulinkynsi kuorittuna ja raastettuna
½ dl oliiviöljyä
1 tl dijonsinappia
1 rkl sitruunanmehua
1-2 tl hunajaa
suolaa ja pippuria
Valmistus:
Laita porkkanalantit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pirskota päälle vähän öljyä ja ripottele mausteet. Paahda 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Vähän riippuu lanttien paksuudesta.
Sekoita sillä välin kastike ja kuori appelsiini ja greippi niin, että poistat myös hedelmän uloimman kalvon. Lohko paloiksi.
Sekoita hedelmäpalat kypsien porkkanalanttien kanssa. Lisää mukaan myös murennettu feta ja rouhitut pistaasipähkinät. Valuta kastiketta päälle ja ripottele pinnalle tuoretta basilikaa silputtuna.
Voi, miten houkuttelevan näköistä. Tätä on kokeiltava 🙂
Kannattaa, tämän satsin herkuttelisi vaikka yksin! 🙂
Hyvä idea näin alkuvuoteen, kun on joulun alla tullut syötyä aika raskaasti. Uusi vuosi ja laihdutuskuuri 🙂
Kyllä, nyt maistuu terveellinen, mutta silti herkullinen ruoka! 🙂