Parsakaali on mielestäni aivan parasta kevyesti höyrytettynä salaateissa hyvän salaattikastikkeen kera. Lyhyt höyryttäminen pitää parsakaalin värin kauniin vihreänä, vitamiinit tallessa ja maun raikkaana.
Parsakaalisalaattiin sopii kivasti aasialaistyyppiset salaattikastikkeet. Tällä kertaa sekoitin salaattiin misopohjaisen kastikkeen.
Parsakaalisalaatti on oivallinen lisuke kalan tai lihan kanssa, mutta käy myös vaikka lounaaksi paistetun munakkaan kera.
Parsakaalisalaatti
300 -400 g parsakaalia
1-2 porkkanaa
½ sitruunan mehu
ruususuolaa
Misokastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 tl ruskeaa misotahnaa
1 tl hunajaa
1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
Lisäksi:
1 rkl seesaminsiemeniä
kourallinen cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria
Valmistus:
Kuori porkkana ja höylää siitä esim. kuorimaveitsellä lastuja. Laita lastut jääveteen siksi aikaa kun höyrytät parsakaalin, niin niistä tulee rapsakampia.
Huuhtele ja leikkaa kukinnot irti. Höyrytä parsakaalin kukintoja viitisen minuuttia. Ne saavat jäädä napakoiksi.
Laita valutetut porkkanalastut ja parsakaalit kulhoon. Purista puoliksi sitruunan mehu ja ripottele päälle vähän suolaa.
Tee kastike. Yhdistä ja sekoita kaikki ainekset hyvin kulhossa. Valuta kastike salaatin päälle.
Ripottele salaatin pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä ja cashewpähkinöitä sekä tuoreita yrttejä, esim. korianteria.
Lue myös: Parsakaali-avokadosalaatti