Pinaatti-ricottapiirakka

Pinaatti-ricottapiirakka
Pinaatti-ricottapiirakka

Vahva pinaatti ja pehmeä ricotta ovat oivallinen yhdistelmä. Tästä parista syntyy muun muassa erinomaista piirakkaa ja pastaa.

Piirakka toimii salaatin kera iltapalana, lounaana tai vaikka retkieväänä. Meillä rakastetaan ”ulkona” syömistä. Heti kun aurinko vähän lämmittää niin tekee mieli lähteä ulos syömään. Paikka voi olla lähellä tai kaukana. Eilen lähdimme tyttäreni kanssa kaakaon ja pienten eväiden kanssa lähikallioilla. Olipa ihanaa herkutella auringon paistaessa tuulensuojassa, kun oli tietenkin myös lämpimästi pukeutunut.

Pinaatti-ricottapiirakan tein vasta illalla, mutta piirakkaa olisi mukava nauttia myös kahvin tai teen kanssa retkellä. Aurinkoisia päiviä on luvassa, joten välillä kannattaa pistää nokka ulos ja parhaimmassa tapauksessa pienten eväiden kera.

Aurinkoista viikon jatkoa!

Pinaatti-ricottapiirakka

Pohja:
125 g voita
3 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
öljyä/voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
250 g pinaattia (tuoretta tai pakaste)
1 prk ricottaa
ripaus muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1 ½ dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl parmesaania raastettuna

Valmistus:

Tee ensin pohja. Nypi voi ja jauhot sekä suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja kietaise se kelmuun. Laitaa jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Pese pinaatti ja poista isot lehtiruodit. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota ensin sipuleita. Lisää pinaatti ja paista miedolla lämmöllä sen aikaa, että pinaatinlehdet pehmenevät. Mausta muskotilla, suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

Sekoita kulhossa kerma, munat ja parmesani. Lisää seokseen hieman suolaa pippuria.

Laita uuni lämpenenemään 200 astetta. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina pohjalle. Levitä ricottajuusto taikinan päälle. Sitten pinaatti-sipuliseos ja lopuksi muna-juusto-kerma.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Katso myös: Sitruunainen pinaatti-ricottapasta katkaravuilla

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Pinaatti-ricottapiirakka

  1. Oi, varmasti maistuisi! Olen itsekin tehnyt joitain pinaattipiirakoita. Tuoreet pinaatit vaan tuntuu kutistuvan todella pieneen määrään pannulla 🙂

    1. Näin on, pinaattia saapi olla kutistumisen takia runsaasti. Tuo 250 g oli mielestäni riittävä piirakkaan, mutta määrää voi toki aina säätää mauan ja tilanteen mukaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *