Täydennän usein kasvisruokia muun muassa kikherneillä, jotka ovat muiden papujen tapaan mainio proteiininlähde. Porkkanapihveistäkin saa paljon ruokaisempia, kun joukkoon lisää rouheeksi ajettuja kikherneitä. Porkkana-kikhernepihvit ovat myös lapsiystävällistä ruokaa ja niitä valmistaa yhtä helposti kuin mitä tahansa muitakin pihvejä.
Tahinikastike on pihveille oiva seuralainen!
Porkkana-kikhernepihvit ja tahinikastike ( noin 12 pihviä)
300 g porkkanoita kuorittuna ja hienoksi raastettuna
1 prk ( 290 g) kikherneitä
1 kananmuna
1 pieni sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulia kuorittuna ja hienonnettuna
1 rkl tamarini-soijaa
½ sitruunan mehu puristetettuna
1 tl hunajaa
1 tl savupaprikaa
1 rkl psylliumjauhetta
kourallinen persiljaa hienonnettuna
noin 1 tl suolaa tai maun mukaan
mustapippuria rouhittuna
Tahinikastike
1 prk ( 150 g) ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
1 rkl tahinia
3 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
ripaus cayennepippuria
Valmistus:
Tee ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita kastike jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun paistat pihvit.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Aja ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi rouheeksi.
Kuullota sipulit pannulla pehmeäksi.
Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja sekoita massa tasaiseksi.
Taputtele vedellä kostutetuin käsin massasta pihvejä. Paista pihvit pannulla voissa ja öljyssä kauniin ruskeiksi.
Tarjoa pihvit tahinikastikkeen ja salaatin kera.
Houkuttavan näköösiä pihviä oot loihtinut taas 🙂
Juu, jotain oli taas kaapin aineksista keksittävä. 🙂
Täältä saa kyllä parhaat reseptit! Taas hyvä ohje! Mulla ei ollut psylliumia ja taikina oli vähän löysä, joten lisäsin vähän vehnäjauhoa.
Kiitos Johanna, ihana kuulla !:-) Mäkin rakastan näitä porkkanapihvejä. Vehnäjauho kiinteyttää taikinaa varmasti yhtä hyvin. 🙂