Punajuuri-kvinoasalaatti & tahini-jugurttikastike

Punajuuri-kvinoasalaatti & tahini-jugurttikastike
Punajuuri-kvinoasalaatti & tahini-jugurttikastike

Upea punajuuri houkutteli jälleen salaatin tekoon. Tartuin myös yhtä upean punaiseen granaattiomenaan, jonka kauniit siemenet sopivat oivallisesti tämän salaatin joukkoon. Granaattiomenasta irtoaa noin 3-4 dl siemeniä, joten kaikkea ei tarvitse tähän. Ylijääneitä on helppo hyödyntää esimerkiksi jugurtin tai puuron päälle tai seuraavaan salaattiin.

Pähkinäinen kvinoa on herkullinen ja terveellinen lisuke salaattiin. Olen lisännyt kvinoan käyttöä etenkin kasvissalaateissa, koska siinä on enemmän proteiinia kuin muissa viljoissa. Lisäksi kuitupitoiset siemenet sisältävät muun muassa fosforia, kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Kvinoassa on myös ihmisen tarvitsemaa yhdeksää aminohappoa juuri oikeassa suhteessa. Gluteenittomana se sopii myös keliaakikoille.

Punajuuri-kvinoasalaatti & tahini-jugurttikastike
Punajuuri-kvinoasalaatti & tahini-jugurttikastike

Kuvasta puuttuu feta. Keksin lisätä sen vasta lautasella. Feta antaa mukavaa suolaisuutta annokseen. Tahini-jugurttikastikkeen makumaailmaa toimii mainiosti tämän salaatin kostuttajana.

Punajuuri-kvinoasalaatti & tahini-jugurttikastike (kahdelle -kolmelle)

Punajuuri-kvinoasalaatti

1 dl kvinoaa
2-3 punajuurta ( keitettynä tai paahdettuna)
1 pussi salaattisekoitusta
noin 1 dl granaattiomenansiemeniä
100 g fetaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Tahini-jugurttikastike
1 dl turkkilaista jugurttia
1 1/2 -2 rkl tahinia
½ limetin mehu
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus:

Sekoita kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun teet salaatin.

Paahda tai keitä punajuuret, jollei valmiina. Itse tein keitettyjä. Punajuuret kannattaa keittää kuorineen ja kuoria vasta kypsänä. Keittoaika noin 45- 60 minuuttia.

Keitä ja huuhtele kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna vähän jäähtyä.

Irroita granaattiomenasta siemenet. Pehmittele ensin granaattiomenaa vähän pyörittelemällä pöytää vasten. Leikkaa kruunu puolelta kansi pois. Ja lohko sitten väliseinien mukaan granaattiomena paloiksi. Irroittele isossa ja kulhossa käsin tai lusikalla siemenet hedelmästä. Nauti ylijäävät siemenet esimerkiksi jugurtin päällä.

Kokoa salaatti. Pohjalle salaattia, sitten kvinoa, seuraavaksi punajuuriviipaleita ja granaattiomenansiemeniä sekä fetaa. Pirskottele vähän tässä välissä salaatin päälle oliiviöljyä. Sitten tahini-jugurttikastiketta ja lopuksi vielä tuoretta basilikaa.

Nauti!

2 thoughts on “Punajuuri-kvinoasalaatti & tahini-jugurttikastike

  1. Tosi kaunis salaatti. Jugurtti sopiikin ihanasti punajuuren kanssa, ja tahinijugurtti on niin hyvä kastike😊😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *