Punajuuri ja tahini löysivät toisensa myös yhdessä lempparitahnassani eli hummuksessa. Punajuuria ei viitsi keittää vain pientä salaattia varten, joten samalla kannattaa tehdä muutakin hyvää herkullisesta punajuuresta. Minä upotin samasta satsista yhden punajuuren kikhernepohjaiseen herkkutahnaan eli hummukseen.
Hummus on helppo tehdä ja yhtä helposti sitä voi yhdistää eri ruokiin. Tällä kertaa minun teki mieli sipaista sitä puolitetun kananmunan päälle. Ripottelin pinnalle vähän granaattiomenan – ja hampunsiemeniä sekä silputtua persiljaa. Sama yhdistelmä toimii mainiosti myös ruisnappien päällä.
Punajuurihummus maistuu myös esimerkiksi leivän päällisenä, dippinä napostelukasvisten kera tai salaattien seurana.
Punajuurihummus
1 keitetty punajuuri ( tai etikkapunajuuri)
1 prk ( noin 290 g) kikherneitä
1 valkosipulikynsi
2 rkl tahinia
½ sitruunanmehu
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori punajuuri ja paloittele se. Kuori valkosipuli.
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Nauti esim. leipien tai kananmunan päällysteenä tai napostele vihannesten kanssa.
Koristele halutessasi esim. yrteillä tai siemenillä.
Katso myös: Paahteinen paprikahummus ja Neljän viljan tabbouleh-salaatti paprikahummuksen kera
Voi, kun on kaunis ”kokkoonen” (äiti sanois) kananmunan päällä 🙂
Pikkupalat ovat söpöjä. 🙂