Punajuurista saa herkullisen syysrisoton tai -ohraton. Käytin välillä riisi-ohrasekoitusta ja oikeasti ruoan nimi olisikin riisi-ohratto, mutta unohdetaan sellaiset nimihirviöt. Olkoon nyt ohratto.
Soppa Hannan innoittamana punajuuri sai mausteeksi myös tilliä, jota en ole aikaisemmin käyttänyt punajuuren kaverina. Se sopii punajuuren seuraan todella kivasti ja sitä saa laittaa tähän ruokaan ihan reippaasti. Tätä makumaailmaan oli pakko täydentää myös lämminsavulohella ja fenkolilla.
Punajuuri-lämminsavulohiohratto (kahdelle)
oliivi- tai rypsiöljyä
1 ½ dl riisi-ohrasekoitusta
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
½ dl valkoviiniä
1 tl fenkolia
4- 5 dl kasvislientä
3 (500g) punajuurta
iso kourallinen tilliä
200 g lämminsavulohta
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Kuori ja kuutioi punajuuret. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pirskota päälle vähän öljyä. Suolaa ja pippuroi. Paahda kuutioita 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipulit. Kaada pari ruokalusikallista öljyä kattilaan. Kuullota ensin sipuleita. Lisää sitten riisi-ohrasekoitus. Sekoittele hetki, että öljy imeytyy riisi-ohrattoon. Lisää viini ja kiehauta. Lisää fenkolia ja kasvislientä vähitellen. Keitä noin 20 minuuttia, välillä sekoitellen kunnes riisi-ohratto on kypsää.
Sekoita joukkoon paahtuneet punajuuret, savulohi ja tilli.
Hei jee! Eikös olekin ihana makupari nuo punajuuri ja tilli! Herkullisen kuuloinen resepti 😛
Kyllä! Hyvin svengaavat yhdessä! 🙂
Oi, miten herkullisen näköinen annos ! 🙂
Ja yhtä herkullisen makuista ! 🙂