Gluteeniton puolukkavispi ekstra herkuin

Gluteeniton puolukkavispipuuro
Gluteeniton puolukkavispipuuro

Lapsena rakastin vispipuuroa. Samoin omat lapset olivat jossain vaiheessa varsinaisia vispuurohirmuja, mutta viime aikoina kukaan ei ole haikallut vanhan hyvän vispipuuron perään. Nyt puuro tuli taas mieleeni, mutta halusin kokeilla sitä vähän uusin kujein.

Vähensin reilusti sokeria normaalista ja makeutin puuron pääasiassa taateleilla, banaanilla ja vadelmilla. Lautasella voi vielä valuttaa pienen tilkan vaahterasiirappia, jos kaipaa lisämakeutusta. Mannaryynien sijasta käytin tattarirouhetta, jolloin puuro muuttuu myös gluteenittomaksi. Myös karkeilla riisijauhoilla syntyy gluteeniton versio puolukkavispistä.

Ihania puolukkaisia puurohetkiä!

Gluteeniton puolukkavispipuuro

¾ l vettä
1 dl puolukkasurvosta
1 ¼ dl tattarirouhetta ( Keskisen mylly)
4 taatelia paloina
½ banaani survottuna
1 dl kotimaisia vadelmia
2 rkl (ruoko)sokeria

Lisäksi:

vadelmia, maitoa ja vaahterasiirappia/ hunajaa

Valmistus:

Lisää puolukkasurvos, tattarirouhe ja taatelit kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi banaani ja vadelmat.

Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

4 thoughts on “Gluteeniton puolukkavispi ekstra herkuin

  1. Kyllä täällä pappa pörrää vielä useinkin perinteisen, tummista mannoista tehdyn vispipuuronsa kanssa 😉 Hyvältä kuulostaa tämä sun uusi virittelykin ! 🙂

    1. Ihana vispipuuro tosiaan kaipaa makeutusta. Muuten ainakin minä syön sitä hampaat irvessä. Banaanit, taatelit, vadelmat ovat hyvä vaihtoehto – myös puuroon. Jos vierastaa tattarin omintakeista makua niin riisijauhot varmasti hyvä vaihtoehto. Tai jos ei tarvi olla gluteenitonta, kuten ei välttämättä myös minullakaan, niin ihan vain mannaryyneillä. 🙂

  2. Nam! Itsekin yritän vältellä liikaa sokeria, joten luontainen makeutus ja vinkit ovat tervetulleita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *