Suppisvorschmack rieskarulla

Suppisvorschmack rieskarulla

Rieskarullan sisään kääräisty suppisvorschmack on Suomi-street foodia parhaimmillaan! Vorschmackin kasvisversio on todella maistuva ja se toimii niin rieskan kuin uuniperunan täytteenä. Kasvisversio ei jää suolaisuudessa kakkoseksi alkuperäiselle, koska anjoviksen tilalle laitetaan soijaa ja misotahnaa. Kasvisversion maut ovat myös yhtä tiiviit, kun suppisvorschmackin annetaan hautua uunissa muutaman tunnin ajan. Tämän mahtavan ohjeen olen bongannut Glorian Ruoka & viini 100 parasta ruokakirjasta, jossa se tarjoillaan uuniperunan kera.

Suppisvorschmack rieskarulla

Itse innostuin kokeilemaan suppisvorschmakia rieskan täytteenä ja laitoin mukaan myös ohueksi suikaloitua punasipulia, säilykepunajuuria, suolakurkkua, silmusalaattia, persiljaa, smetanaa ja punajuuri-piparjuurilevitettä. Aivan täydellinen pakkaus. Oli pakko syödä kaksi, niin täykkyjen täykky rieskarulla!

Suppisvorschmack rieskarulla

Onneksi pakastimessa edelleen riittää viime syksyn suppiksia, tosin nyt ne saattavat huveta vauhdilla, kun joudun kenties tehtailemaan tätä vorschmakia pian lisää!

Suppisvorschmack rieskarulla

Suppisvorschmack rieskarulla ( 6-8 rullaa)

1 l (pakastettuja ) suppilovahveroita sulatettuna
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl voita/öljyä
2 dl soijarouhetta
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä
2 rkl misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl timjamia
1 tl mustapippuria

lisäksi:
2 dl etikkapunajuuria suikaloituna
2 suolakurkkua kuutioituna
½ punasipulia mandoliinilla ohueksi suikaloituna
1 rs silmusalaattia
1 dl hienonnettua persiljaa
1 rs smetanaa
1 prk punajuuri-piparjuurilevitettä ( urtekram)
1 ps isoja , rullattavia rieskoja

Valmistus:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata ja kuumenna rasva pannussa. Paista ensin sipuleita viitisen minuuttia, lisää sitten suppikset ja jatka paistamista viisi minuuttia lisää.
2. Lisää tomaattipyree, vehnäjauhot ja soijarouhe. Kypsennä muutama minuutti.
3. Lisää kasvisliemi, misotahna ja soijakastike. Anna seoksen kiehahtaa. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.
4. Siirrä seos uunivuokaan. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja tee sen keskelle reikä ( halkaisija 2 cm) . Paina leivinpaperi tiiviiksi kanneksi seoksen päälle. Hauduta 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana ja lisää tarvittaessa hieman vettä.
5. Tarjoa suppisvorschmack rieskan täytteenä. Levitä täytteet avatulle rieskalle. Jätä yläreunaan 3-4 cm tyhjää ja rullaa täydennemmästä päästä kiinni.

Suppisvorschmackin resepti Glorian ruoka ja viini 100 parasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *