Jääkaapin pohjalla oli sopivasti porkkanoita, jotka päätin sipulin kanssa paahtaa sosekeittoon. Paahtaminen antaa kasviksille upeasti lisämakua ja keitosta tulee ihanan täyteläinen. Annoin porkkanoille vielä kunnon maustekylvyn paahtumisen ajaksi. Mikä tuoksu leijaili keittiössä jo silloin, kun mausteiset porkkanat paahtuivat uunissa!

Keitto on helppo tehdä ja sen höysteeksi passaavat esimerkiksi pannulla paahdetut kurpitsansiemenet ja tuore basilika. Keitto sopii mainiosti piristämään arkea.
Aurinkoista loppuviikkoa!
Paahteinen porkkasosekeitto (noin 3-4 annosta)
700 g porkkanaa
1 sipuli
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
½ tl chiliä
1 tl korianteria jauhettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
tilkka rypsiöljyä
6 dl kasvislientä
1 vaalea leipäviipale
2 dl kermaa
2 rkl sitruunanmehua
Lisäksi :
paahdettuja kurpitsansiemeniä
tuoretta basilikaa
Valmistus:
Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa molemmat lohkoiksi ja laita ne uunipellille. Sekoita joukkoon mausteet ja öljy. Paahda 225 asteessa noin 25 minuuttia.
Laita paahtuneet kasvikset kattilaan ja lisää liemi sekä leipä pieninä paloina. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää vielä kerma ja sitruunanmehu. Kuumenna. Maista ja tarkista suola. Lisää suolaa tarvittaessa.
Tarjoa paahtuneiden kurpitsansiemenien ja tuoreen basilikan sekä hyvän leivän kera.
Katso myös: Kookos-porkkanasosekeitto ja paahteinen palsternakkasoseitto
–
Oijoi, onpa ihana ohje!
Kiitos Merja!:-)
Kaunis heleän keltainen keitto, joka myös hienosti toteutettu 🙂
Kiitos äiti! 🙂