Siikaa antiboise ja rosmariinimuussi

Paistettua siikaa ja antiboise-kastiketta

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Välimerelliset kalaruoat ovat minusta raikkaita ja herkullisia, kun ne valmistetaan usein ilman raskaita kermakastikkeita. Yksi suosikkikastikkeeni on etelä-ranskalainen antiboise, jonka ohjeen löysin aikoinaan Murun keittokirjasta.

Tällä kertaa tein kastikkeen hieman mutkat oikaisten ja sekoitin kaikki kastike-ainekset suoraan pannulla. Voin sanoa, että erinomaista tulee myös tähän tapaan. Kiinteälihainen siika sopii oivallisesti antiboise-kastikkeen kaveriksi, mutta yhtä lailla kuha ja ahven loistavat tämän mahtavan tomaattikastikkeen kanssa.

Rosmariinimuussi

Talvella kalan ja kastikkeen kera maistuu rosmariinalla maustettu perunamuussi. Kesällä kalan ja antiboise-kastikkeen seuraksi riittää salaatti ja rapeakuorinen maalaisleipä. Leivällä saa kätevästi sipaistua lautaselta kaikki kastikkeen rippeet, joten sitä kannattaa olla varuilla myös nyt!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Paistettua siikaa

400-500 g siikaa tai muuta vaalealihaista kalaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
½ dl vehnäjauhoja
paistamiseen oliiviöljyä ja voita

Valmistus:

Suolaa ja pippuroi siikafileet. Jauhota kevyesti. Paista kypsiksi öljy-voiseoksessa.

Antiboise-kastike

½ dl oliiviöljyä ( esim. Bertolli cucina delicata )
8 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 dl Gaea kivettömiä mustia oliiveja
3 rkl kapriksia
½ sitruunanmehu
kourallinen basilikan lehtiä
kourallinen lehtipersiljan lehtiä
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Kalttaa tomaatit eli tee pieni ristiviilto tomaatin kantaan ja laita ne noin 10 sekunniksi kiehuvaan veteen. Kuori ja leikkaa tomaatit puoliksi. Poista siemenet ja kanta sekä kuutioi ne.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla öljy ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita muutama minuutti ja lisää kuutioidut tomaatit. Kiehauta ja lisää loput ainekset. Sekoita hyvin. Maista ja tarkista suola.

Rosmariinimuussi

1 kg perunaa ( jauhoinen lajike)
3-4 oksaa rosmariinia
3 dl maitoa
25 g voita

Kuori perunat ja laita ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Valuta vesi pois, kun perunat ovat kypsiä ja ota rosmariinin oksat pois. Kuumenna maito ja hienonna lisää rosmariinia. Soseuta perunat kuuman maidon, silputun rosmariinin ja voinokareen kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Siikaa antiboise ja rosmariinimuussi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *