Kurpitsa-salviapasta

Kurpitsa-salviapasta
Kurpitsa-salviapasta

Salvia on jännittävän aromaattinen yrtti, joka tuo aina mieleeni yhden lempiruokani kanaa saltimboccan. Sitä ruokaa ei edes voisi ajatella ilman huumaavan tuoksuista salviaa. Nyt kurpitsojen aikaan innostuin kokeilemaan kurpitsa-salviapastaa, jonka ohje tuli vastaan Ruokatorstai matkustaa kirjasta.

Kurpitsa-salviapasta
Kurpitsa-salviapasta

Yksinkertaisimmillaan salviapasta syntyy pähkinäisen makuisesta ruskistuneesta voista, parmesaanista, tuoreista salvian lehdistä, suolasta ja pippurista, mutta paahtuneet kurpitsan kuutiot ja sitruunanmehu piristävät salviapastaa oivallisesti!

Kurpitsa-salviapasta

noin 1 kg kurpitsaa ilman kuorta ja siemeniä
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
100 g voita
kourallinen tuoreita salvianlehtiä
2 rkl sitruunamehua
3dl raastettua parmesaania

400 g pastaa

Valmistus:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuutioi kurpitsa ja nosta kuutiot leivinpaperilla vuoratun uuni pellin päälle. Pirskota päälle öljyä ja rouhaise päälle suolaa ja pippuria. Paahda kurpitsakuutoita uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja säästä noin ½ dl lientä.

Sulata voi pannulla salvialehtien kanssa. Jatka paistamista miedolla lämmöllä sen aikaa, että voi hieman ruskistuu.

Yhdistä pasta, paahtuneet kurpitsakuutiot, sitruunanmehu, parmesaaniraaste, voi-salviakastike ja tilkka keitin lientä. Rouhaise päälle vielä maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Viimeistele annos halutessasi lautasella vielä pienellä lisäparmesaanilla.

Saatat tykätä myös

Yksi kommentti artikkeliin ”Kurpitsa-salviapasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *