Muistelin, että ihanassa Sally Butcherin Snackistan kirjassa on joku sumakkiparsan ohje. Olihan siellä, mutta ohjeessa olisi pitänyt marinoida parsoja kaksi-kolme tuntia. Eikä siinä mitään, jos olisin tajunnut tämän aikaisemmin, mutta kun parsaa piti saada ÄN YYY TEE NYT. Tiedättehän, kun on jo tempaissut parsanipun jääkaapista ja pannukin melkein kuumana? Ei siinä silloin voi alkaa mihinkään tuntikausien marinadioperaatioihin.
Onnistuin selvittämään oikotien onneen. Jätin marinoin ja maustoin parsat suoraan pannulla. Ainakin minä tulin näistä sumakilla maustetuista parsoista varsin onnelliseksi Baban chilihummuksen kera. (Älä kerro kenellekään, mutta söin melkein koko puntin yksin…)
Sumakilla maustetut parsat sopivat hyvin viikon vapputeeman jatkoksi. Kannattaa tsekata myös edelliset vegemezet ja mausteiset kukkakaalikukinnot.
Makoisaa vapun odotusta!
Sumakilla maustettua parsaa & chilihummus
1 puntti ( 500g) vihreää parsaa
paistamiseen voita ja öljyä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
(tilkka valkoviiniä)
1 tl timjamia
suolaa ja mustapippuria
2 rkl sitruunanmehua
1 tl sumakkia ( maustetta löytää parhaiten lähi-idän elintarvikkeita myyvistä kaupoista tai mauste- ja herkkukaupoista )
1 rkl seesaminsiememiä paahdettuna
tuoretta korianteria
Valmistus:
Huuhtele parsat ja kuori parsat ohuelti nuppujen alapuolelta tyveä kohden. Napsauta/leikkaa puumainen kantaosa pois.
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Nosta parsat pannuun ja ripottele pinnalle timjamia. Kaada tilkka valkoviiniä ja kiehauta. Älä paista parsoja 3-4 minuuttia kauempaa. Ne saavat jäädä napakoiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sumakilla.
Ripottele lopuksi pintaan paahdettuja seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria.
Nauti chilihummuksen kera.
Ah, ihanan kuuloinen resepti. Ja mulla sattuis olemaan JUST yhden hengen annokseen parsat ja hummustakin. Ja perhe lähti mummilaan! Onnenpäivä!
Täydellinen tilanne Hanna! 🙂
No täytyypäs kokeilla tätä ”oikotietä onneen” herkkua. Siis, varaan parsapuntin ja kun papu lähtee muualle, niin pistän tuulemaan ja popsin sumakkiparsat täällä ylhäisessä yksinäisyydessä 😀
Juuri näin. Siinä jos alat marinoimaan niin on papu pian parsa-apajilla !:-)