Tuunaa korppu mansikkaiseen kesäasuun!

Kaupallinen yhteistyö: Malviala / Töysäläisen korput

Töysäläisen korput

Kaupallinen yhteistyö: Malviala / Töysäläisen korput

En ole aikoihin syönyt korppuja. Korput vie muistoissa lapsuuteen ja Lapualla viettetyihin kesälomiin sekä oli meillä myös monesti korppuja kotona. Rakastin kastaa korppuja teehen ja mutustaa ne sellaisenaan. Kanelikorppu oli aivan parasta!

Nyt pitkästä aikaa olen jälleen korppujen parissa, kun saan ilokseni aloittaa yhteistyön suomalaisen perheyrityksen Malvialan kanssa, jonka tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa nämä Etelä-Pohjanmaan Töysässä valmistuvat rapeat ja makoisat Töysäläisen korput.

Mansikkaa ja brie-juustoa

Olen siis korppujen pauloissa uudestaan. Olihan se taas nautittava korppu kastettuna perinteiselläkin tavalla, mutta sitten mieleeni tuli tuhannet tuunausmahdollisuudet. Näin kesän kunniaksi tein teille Töysäläisen korpuista kolme erilaista makeilla mansikoilla kruunattua korppua kesäpöytään nostettavaksi.

Mansikkaa ja vaniljakermaa
Töysäläisen korput

Makea mansikkasalsa on kivan raikas versio sokerikorpun päällä. Brie-juusto, mansikat, hunaja ja sitruunamelissa istuvat täydellisesti vehnäkorpun pariksi. Vaniljakerma, mansikat, valkosuklaa ja minttu ovat taas taivaallinen makea herkku kanelikorpun päällä. Meillä ei meinannut mies ja nuoriso malttaa odottaa, että pääsivät herkuttelemaan näillä kesäisillä korpuilla. Ja ovat nuo korppupussit rapisseet viime päivinä muutenkin suorastaan yllättävän usein!

Töysäläisen korput

Korpuista valmistuu helposti kaunis ja maistuva makunautinto kesävieraille niin kotona kuin mökillä!

Mansikkasalsa ja Töysäläisen sokerikorppu

200 g mansikoita
noin ½ dl tuoretta basilikaa
noin ½ dl kourallinen tuoretta minttua
1 tl (ruoko)sokeria
makeaa paksua punaista balsamicoa
8 Töysäläisen sokerikorppua

1. Leikkaa mansikoista kanta pois ja halkaise neljään osaan.
2. Sekoita kulhossa mansikat, yrtit ja sokeri.
3. Nosta mansikkasalsaa sokerikorpuille ja valuta tilkka balsamicoa päälle.

Mansikkaa, brie-juustoa ja Töysäläisen vehnäkorppu

150 g mansikoita
½ pkt brie juustoa
hunajaa maun mukaan
noin ½ dl sitruunamelissan lehtia
8 Töysäläisen vehnäkorppua

1. Leikkaa mansikoista kanta pois ja viipaloi.
2. Viipaloi brie-juusto
3. Asettele vehnäkorppujen päälle brie, sitruunamelissan lehtiä ja mansikkaviipaleita.
4. Valuta lopuksi hunajaa päälle.

Mansikkaa, vaniljakermaa ja Töysäläisen kanelikorppu

150 g mansikoita
150 g ranskankermaa
1 dl kuohu-tai vispikermaa
1 tl vaniljajauhetta
2 rkl tomusokeria
½ dl tuoretta minttua
½ dl rouhittua valkosuklaata
8 Töysäläisen kanelikorppua

1. Leikkaa mansikoista kanta ja viipaloi ne.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita ranskankerma, vanilja ja tomusokeri. Sekoita kermavaahto joukkoon.
4. Nosta vaniljakermaa korpuille, sitten mansikkaviipaleita ja minttua. Ripottele pintaan vielä rouhittua valkosuklaata.

2 thoughts on “Tuunaa korppu mansikkaiseen kesäasuun!

  1. Korput on loistava keksintö! Eikä tarvitse murehtia säilyvyyttä, kuten tuoreen pullan kanssa ja tosiaan täytteissäkin löytyy, suolaisesta makeaan ja vähän siltä väliltäkin ja mukavaa mutusteltavaa sellaisenaan 🙂

    1. Ne ovat todellakin mainio tuote, joista taikoo vaikka minkälaiset herkut! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *