Valkosipuliset juustosarvet

Valkosipuliset juustosarvet

Olin alkuviikosta maistelemassa Bier-Bierissä Jukolan juuston aitoja cheddar-juustoja Donut Islands Brewninging oluiden kera. Itselleni avautui aivan uusi makumaailma, kun saimme maisteltavaksi erityylisiä oluita eri cheddarjuustojen kanssa. En olisi ikinä arvannut miten täydellisesti juustot ja oluet voivat sopia yhteen, mutta onneksi olen taas vähän viisaampi!

Paloina Jukolan juuston aito cheddar originaali

Saimme tilaisuudesta mukaan juustoisen goodiebagin, johon oli pakattu kaikki Jukolan juuston upeat ja AIDOT cheddarit, jotka valmistetaan perinteisen valmistustavan mukaisesti vaan muutaman tunnin ikäisesti aamulypsymaidosta. Leivonmäellä sijaitseva Jukolan maitotila on vain viiden minuutin matkan päässä juustolasta.

Valkosipuliset juustosarvet

Valkosipulisesta cheddarista teki mieli kokeilla valkosipulisia juustosarvia. Olisin mielelläni yhdistänyt niiden kanssa Donut Islands Brewningin ipaa, joka oli täydellisen pehmeää, mutta sitä saa valitettavasti vain tietyistä ravintoloista, joten maistelimme juustosarvia täällä kotona Iisalmen panimon American Cream Alen kera. Ei yhtään hullumpi yhdistelmä tämäkään. Sievät ja pienet valkosipuliset juustosarvet olivat supermakoisia ja cream ale kelpasi meille aikuisille mainiosti kyytipojaksi. Lapset nauttivat juustosarvet maidon kera.

Valkosipuliset juustosarvet & American cream ale

Kiitokset juustoisista kotiinviemistä Jukolan juustolle!

Valkosipuliset juustosarvet

4 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 ½ dl sämpyläjauhoja
200 g voita
2 ½ dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
40 g hiivaa

180-200g g valkosipulicheddaria eli vähän reilu paketillinen tai miksaa mukaan 20-40 g originaali cheddaria

Voiteluun munaa ja päälle unikonsiemeniä

Valmistus:

Nypi rasva ja jauhot. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja mausteet. Yhdistä kaikki ainekset hyvin sekoittaen.

Kaaviloi taikina neljäksi tai kahdeksi noin 1 ½ cm:n paksuikseksi pyöreäksi levyksi. ( Itse tein pikkusarvia eli neljä pyöreää levyä.)

Jaa levyt kahdeksaan osaan leivinpyörällä. Laita kunkin kolmion leveään päähän viipaloitua juustoa ja rullaa leveästä päästä rullalle.

Kohta sarvet 30 minuuttia, voitele munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2 thoughts on “Valkosipuliset juustosarvet

  1. Onpa ihanan täyteläisen väristä cheddarjuustoa. Sarvet maistuvat varmaan taivaallisen hyviltä. Ja vieläpä olutkin oikein kerman kera 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *