Wokissa: Naudanlihaa ja kasviksia

Naudanlihawokki
Naudanlihawokki

Wokki on mukavan helppotekoista arkiruokaa. Aluksi on toki pientä kasvisten pilkkomista, mutta se työ kannattaa tehdä. Kevyesti wokatut tuoreet kasvikset ovat ihastuttavan rapsakoita. En koskaan käytä wokissa pakastevihanneksia, koska ne jäävät lötköiksi.

Tällä kertaa wokissa oli myös naudanlihaa. Osa perheestä jo kaipaili liharuokia. Viime aikoina olen ollut hurahtunut kai liiankin kanssa sieni- ja kaaliherkkuihin.

Olihan se ihan hauskaa laittaa välillä wokkipannu höyryävän kuumaksi ja tehdä pieni matka aasialaiseen makumaailmaan.

Naudanliha-kasviswokki

600-700 g naudanlihaa ( käytin sisäpäistia)
rypsiöljyä paistamiseen
3 rkl soijakastiketta
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä
4 cm inkivääriä
250 g munanuudelia
1 punainen chili
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
75 g mungpavun ituja ( puoli rasiaa)
3 kevätsipulia
3 rkl osterikastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
seesamiöljyä
tuoretta korianteria silputtuna

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Laita lihat kulhoon ja lisää päälle soijakastike, suola, mustapippuri, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita mausteet lihasuikaleiden kanssa hyvin. Anna marinoitua vähintään puolisen tuntia.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi, mutta jätä napakoiksi.

Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat ja kevätsipuli pitkiksi (noin 4-5 cm)viipaleiksi. Poista chilistä siemenet ja kanta, leikkaa pieneksi paloiksi.

Sekoita pienessä kulhossa riisiviinietikka ja osterikastike.

Kuumenna wokkipannu. Kaada pannulle öljyä ja wokkaa lihasuikaleita muutama minuutti kerrallaan kahdessa osassa. Siirrä lihat kulhoon odottamaan.

Kaada pannuun taas öljyä. Wokkaa ensin hetki chiliä, laita seuraavaksi kevätsipulin valkoiset osat ja jatka wokkausta muutama minuutti. Lisää paprikat ja jatka taas muutama minuutti. Lisää seuraavaksi lihat, kevätsipulin vihreät osat ja lihat. Kääntele hetki ja lisää vielä idut ja riisiviinietikka ja osterikastike.

Ripottele päälle pari kourallista tuoretta korianteria ja valuta päälle pari ruokalusikallista seesamikastiketta.

Tarjoa heti.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *