Yrttisellä härkäpapurouheella täytetyt tomaatit

Yrttisellä härkäpapurouheella täytetyt tomaatit
Yrttisellä härkäpapurouheella täytetyt tomaatit

Meillä eletään parhaillaan vuoden parasta tomaattisesonkia. Bistroisännän kasvattamia tomaatteja saa hakea nyt omasta kasvihuoneesta ja lisäksi tomaatteja saadaan silloin tällöin anopin runsailta tomaattiviljelmiltä. Se vasta sadonkorjuuparatiisi onkin. Jotkut ihmiset ovat varsinaisia taikureita kasvattamaan kaikkea hyvää!

Suurin osa tomaateista syödään sellaisenaan leivän päällä tai hyvän mozzarellan kera, koska ne ovat ihanan makeita – aivan toista maata kuin mitkään kaupassa myytävät tomaatit. Nyt tomaatteja oli niin runsaasti, että päätin tehdä myös täytettyjä tomaatteja yrttisellä härkäpapurouheella ja ricotta-juustolla.

Yrttisellä härkäpapurouheella täytetyt tomaatit
Yrttisellä härkäpapurouheella täytetyt tomaatit

Kotimainen härkäpapurouheseos on yhtä helppokäyttöistä kuin Härkis. Sekin sopii monenlaisen ruoanlaittoon tai naposteltavaksi ihan sellaisenaan. Itse napsin ”tyynyjä” joskus pieneen suolaisen himoon. Härkapapurouheessa on Härkiksen lailla korkea suolapitoisuus 1,5g/100g. Suola on peräisin rouheseoksen ainesosien luontaisesti esiintyvästä natriumista, mutta kannattaa muistaa ettei tee lisäsuolauksella ruoasta liian suolaista. Proteiinia rouheessa on yli tuplaten enemmän kuin Härkiksessä. Rouhe on myös runsaskuituista. Mahtavia tuotteita jokatapauksessa kumpikin, vaikka eroja löytyy!

Yrttinen täyte on varsin herkullista ja rouheaa – ja ah nämä rakkaudella kasvatetut tomaatit! Toivottavasti niitä riittää vielä pitkälle syksyyn!

Yrttisellä härkäpapurouheella täytetyt tomaatit

6-8 tomaattia

täyte:
1dl härkäpapurouhetta
½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
kourallinen mintunlehtiä silputtuna
kourallinen ruohosipulia silputtuna
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl vaahterasiirappia
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1 dl ricotta-juustoa tai tuorejuustoa
ripaus suolaa

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Leikkaa tomaateista hattu irti ja koverra sisus varovasti ulos. Nosta tomaatit uunivuokaan.

Aja monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella täytteen ainekset karkeaksi rouheeksi.

Täytä tomaatit yrttisellä härkapapuseoksella. Laita ”hattu” päälle ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä.

Kuumenna 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Nauti salaatin kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Yrttisellä härkäpapurouheella täytetyt tomaatit

  1. Herttaisen näköisiä tomaatteja, aivan kuin heilläkin olisi suut naurussa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *