Nuorempi tytär toivoi pitkästä aikaa vispipuuroa. Sehän onnistuu helposti, koska pakastimessa piisaa edelleen raikkaan punaisia puolukoita. Joulun lähestyessä maustoin puuron kanelilla ja vaniljalla. Maustamisidean nappasin Teresan Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua -ruokakirjasta, josta löytyy monta muutakin ihanaa reseptiä jouluun!
Jouluinen vispipuuro
1 l vettä
4 dl puolukoita
1 kanelitanko
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl mannasuurimoita
1 tl vaniljajauhetta ( esim. Urtekram)
ripaus suolaa
Valmistus:
Kiehauta vesi ja lisää puolukat ja kanelitanko. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
Poista kanelitanko ja lisää sokeri, suola, vaniljajauhe ja mannasuurimot hyvin vispaten. Jatka keittämistä välillä sekoittaen noin 6-7 minuuttia.
Anna jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Tarjoa maidon ja sokerin kera.
Voi, tästä jouluisesta puuroherkusta tykkäis varmaan Korvatunturin väkikin 😀
Puuro on monen herkkua! 🙂