Vihdoin viikonloppu ja voi tankata oikein urakalla ulkoilmaa ja aurinkoa. Siihen kylkeen sopii myös kevään ensimmäinen perunasalaatti. Siinä on mukana pirteää piparjuurta. Lisäksi voi grillailla vaikka ras el hanout -maustettuja karitsakepakoita ja sivuun vielä joku raikas salaatti. Piparjuuri-perunasalaatti sopii hyvin myös vappu-pöytään!
Piparjuuri-perunasalaatti
1 kg keitettyä kiinteää perunaa kuutioituna
Kastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl raastettua piparjuurta
2 tl Dijon sinappia
2-3 herkkukurkkua kuutioituna
1 rkl kapriksia
kourallinen hienonnettuna persiljaa
3-4 kevätsipulin vartta hienonnettuna
suolaa ja limemustapippuria
Päälle: yrttejä, retiisiä, herkkukurkkua
Valmistus:
1. Sekoita kastikkeen ainekset.
2. Yhdistä kuutioidut perunat ja kastike.
3. Anna maistua kylmässä muutama tunti.
4. Maista ja tarkista suola.
5. Viimeistele yrteillä, retiisiviipaleilla ja herkkukurkulla.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.