Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Amerikkalainen kurpitsapiirakka
Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Yhdestä isosta talvikurpitsasta tekee monta herkkua. Siitä saa muun muassa keittoja, pastaa, salaatteja, juomia tai leivonnaisia. Soseutin kokonaisen kurpitsan, josta osa meni jo ihanan syksyiseen kurpitsasmoothieen. Sitten olikin makean palan vuoro ja lähdin kokeilemaan amerikkalaista kurpitsapiirakkaa. Ohje pienin muutoksin on Soppa365-sivustolta.

Amerikkalainen kurpitsapiirakka
Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Aurinkoista viikonloppua!

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

murupohja:

100 g voita
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl (ruoko)sokeria
1 keltuainen
1 rkl vettä

täyte:
4 dl kurpitsasosetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl (ruoko)sokeria
1 tl vaniljaa
1 tl kanelia
¼ muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
3 kananmunaa

Valmistus:

Pese ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Paahda lohkojaja 200-asteisessa uunissa, kunnes liha on pehmeää. Soseuta kurpitsapalat sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä.

Nypi kuivat aineet kuutioidun voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Sekoita nopeasti joukkoon keltuainen ja vesi. Painele taikina voideltuun vuokaan. Laita hetkeksi (15-20 min) jääkaappiin. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita kaikki täytteen aineet hyvin keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tarjoa viilennettynä.

2 thoughts on “Amerikkalainen kurpitsapiirakka

  1. Voi, siellähän on oikein kurpitsalla hemmottelupäivät! Nämä sun ”kurpitsajutut” näyttää niin samettisen pehmeiltä ja vatsaystävällisiltä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *