Ankankoipia, kurpitsapyree & ruusukaalisalaattia

Ankankoipia, kurpitsapyree & ruusukaalisalaattia

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Säilötyt ankankoivet ovat purkkiruokien aatelia. Tämän purnukan avulla on suorastaan naurettavan helppo loihtia viikonlopuksi upea illallinen. Purkissa on 4-5 ankankoipea säilöttynä omaan rasvaansa. Koivet ovat jo kypsiä ja niille ei tarvitse tehdä enää mitään muuta kuin paistaa pinta rapsakaksi uunissa tai pannulla sekä tehdä tietenkin sopivat lisukkeet.

Ankankoipiconfit
Ankankankoipiconfit
Kotimaista ruusukaalia

Itse paistoin koivet uunissa, kun olin ottanut sieltä ensin ulos paahtuneet kurpitsan ja sipulin lohkot. Koipien lämmityksen aikana ehtii tekemään mainiosti ruusukaalisalaatin ja kurpitsapyreen valmiiksi. Täydellinen illallinen on lautasella alle tunnissa ja eikä sitä nauttiessa kyllä tule ensimmäisenä purkkiruoka mieleen!

Ankankoipia, kurpitsapyree & ruusukaalisalaattia
Ankankoipia, kurpitsapyree & ruusukaalisalaattia

Kermainen kurpitsapyree ja ruusukaalisalaatti ovat näin syksyllä täydellistä seuraa maukkaille ankankoiville. Mureasta ankankoivesta tekee myös helposti nyhtöankkaa, jolla voi täyttää vaikkapa hodarin tai hampurilaisen.

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Ankankoipia, kurpitsapyree & ruusukaalisalaattia

1 prk säilöttyjä ankanreisiä
suolaa ja mustapippuria

Kurpitsapyree

1 ( noin 1200g) myskikurpitsa
1 sipuli
rypsiöljyä
noin ½ dl kuohukermaa
suolaa ja mustapipuria
ripaus muskottipippuria

Ruusukaalisalaatti

1 rs (300g) ruusukaalia
lusikallinen ankanrasvaa
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria
1 dl Pirkka (pakaste ) granaattiomenansiemeniä sulatettuna

Valmistus:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuori ja kuutioi ensiksi kurpista. Ota myös siemenet pois. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Laita lohkotut kurpista ja sipuli leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sekoita niihin hieman rypsiöljyä ja suolaa. Paista lohkoja uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat melko pehmeitä.

Ota ankankoivet purkista ja pyyhi ylimäärinen rasva niiden pinnalta pois. (Purkissa olevaa rasvaa ei kannata heittää pois, vaan se kannattaa säilöä pakkaseen esim. jääpalamuotteihin myöhempään käyttöä varten. )

Nosta koivet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja nosta lämpötila 225 asteeseen, kun otat kurpitsa-sipuliseoksen uunista ulos. Paista koipia uunissa noin 20 minuuttia, niin että saat niihin rapean pinnan.

Tee koipien ollessa uunissa ruusukaalisalaatti ja pyree loppuun.

Kippaa kurpitsat ja sipuli kattilaan kerman kanssa. Kuumenna ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ripauksella muskottipippuria. Maista ja tarkista suola. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa niistä kova kanta pois sekä puolita. Kuumenna ankanrasva pannulla. Lisää ruusukaalit ja paista viitisen minuuttia. Mausta ripauksella sokeria, sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää vielä granaattiomenan siemenet mukaan.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Ankankoipia, kurpitsapyree & ruusukaalisalaattia

  1. No nämähän tuo kyllä välillä helpotusta viikonlopun viettoon, eikä tarvi stressata, että saankohan lihasta mureaa, vai mitä siitä nyt taas tuloo 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *