Isälle: Ahvenrullat, tillimuussi ja sitruunaista parsakaalia + lisää vaihtoehtoja

Ahvenrullat, tillimuussi ja sitruunaista parsakaalia
Ahvenrullat, tillimuussi ja sitruunaista parsakaalia

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Sunnuntaina juhlan keskipisteessä ovat isät ja heitä me haluamme hemmotella silloin etenkin herkullisella ruoalla! Sitähän sanotaan, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Toki isää ilahduttaa myös lasten tekemät suloiset kortit ja lahjat sekä yhdessäolo rakkaiden ihmisten kanssa.

Ahvenrullat
Ahvenrullat

Kalaruoasta pitävä isä ilahtuu varmasti juhlavista ahvenrullista, tillisestä perunasoseesta ja sitruunaisesta parsakaalista. Liharuokaa kaipaavaa isää voi hemmotella täyteläisellä burgundinpadalla. Kasvisruokaisälle suosittelen maistuvaa härkis-kesäkurpitsalasagnea.

Ahvenrullat, tillimuussi ja sitruunaista parsakaalia
Ahvenrullat, tillimuussi ja sitruunaista parsakaalia

Jälkkärinä isälle voisi maistua ihanan mehevä ja makea porkkanakakku, johon niin moni on tykästynyt! Lisää ruokaohjeita isänpäivään löydät reseptit- sivulta.

Mahtavan herkullista isänpäivää!

Kaikkien reseptien raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Ahvenrullat, tillimuussi ja sitruunaista parsakaalia

Ahvenrullat

400 g ( 16-18kpl) ahvenfileitä ( myös joku muu vaalealihainen kala sopii rulliin)

150 g tuorejuustoa
kourallinen tilliä hienonnettuna
kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
8-10 aurinkokuivattua tomaattia pieneksi silputtuna
suolaa ja mustapippuria
½ dl valkoviiniä
¾ dl kalalientä
voita

Tillimuussi

1 kg jauhoisia perunoita
3-4 dl maitoa kuumennettuna
1 dl tilliä silputtuna
suolaa
voita

Parsakaali

1 parsakaali
½ sitruunanmehu
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Ahvenrullat :

Sekoita ensin tuorejuustotäytteen ainekset tahnaksi kulhossa. Levitä fileet pergamiinin tai leivinpaperin päälle pöydälle. Rouhaise päälle suolaa ja pippuria. Levitä jokaiselle fileelle tuorejuustoseosta ja rullaa fileet pyrstöpäästä rullalle. Kiinnitä coctailtikulla, niin pysyy paremmin kiinni.

Kuumenna pannulla voita ja lisää rullat pannulle. Kaada samaa tietä viini perään ja kiehauta. Lisää vielä kalaliemi. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Käännä kerran paistamisen aikana ja valele rullia liemellä.

Tarjoa ahvenrullat tillimuussin ja höyrytetyn parsakaalin kera.

Tillimuussi:

Kuori perunat ja keitä kypsiksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä Valuta vesi ja kaada joukkoon kuuma maito. Soseuta. Lisää vielä voita maun mukaan ja tilli. Sekoita.

Parsakaali:

Huuhtele parsakaali ja leikkaa kukinnot irti. Höyrytä parsakaalin kukintoja viitisen minuuttia. Varo kypsentämästä liikaa,vaan jätä napakka purutuntuma. Nosta parsakaalit kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Isälle: Ahvenrullat, tillimuussi ja sitruunaista parsakaalia + lisää vaihtoehtoja

  1. Oi, täällähän on jo alettu hemmotella Bistron iskää ❤ Ja mikä ihana kädentaidon näyte juhlistaakaan kattausta 🙂

    1. Ahven on aina ollut tämän talon isännän makuun. 🙂 Ja pöydällä nostalgian havinaa vuosikymmenien takaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *