Kana-nuudelicurry

Kana-nuudelicurry

Täyteläinen kana-nuudelicurry on herkullinen ja lämmittävä talvipäivän keitto. Ja se on täydellinen arkikeitto valmistusajankin puolesta, koska keitto on valmis puolessa tunnissa, jollei sitten kanaa halua marinoida pidempään. Inspiraation tähän keittoon sain upeasta Half baked harvest -blogista, jossa on kyllä aina niin houkuttelevan oloisia ruokia!

Kana-nuudelicurry

Mukavaa tammikuun alkua!

Kana-nuudelicurry

600 g kanan rintafileitä kuutioituna (kasvisversioon tofua)
marinadi:
1 ½ tl inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 rkl hunajaa
2-3 rkl soijaa
1-2 rkl rypsiöljyä

rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1-2 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
2 pientä salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
1 parsakaali
1- 2 rkl punaista curryä
2 dl kanalientä
1 prk kookosmaitoa
1 parsakaali suupaloiksi palottuna
soijaa
tuoretta korianteria

1 pkt riisinuudelia

Valmistus:

1. Sekoita mausteet (inkivääri, kurkuma, hunaja, soija ja rypsiöljy) kanakuutioiden joukkoon. Kiireessä laita suoraan paistoon, jos on aikaa, niin anna maustua 2-4 tuntia.
2. Kaada pannulle tilkka öljyä. Lisää valkosipuli, inkivääri, sipuli ja curry. Kuullota 4-5 min. Lisää kanakuutiot ja paista kaunis pinta.
3. Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Kuumenna.
4. Lisää parsakaalit ja keitä vielä noin 8-10 minuuttia. Kunnes kaikki on kypsää, mutta parsakaalissa mukava suutuntuma jäljellä.
5. Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele.
6. Mausta keitto halutessasi soijalla ja viimeistele korianterilla.
7. Annostele kulhoon nuudelia ja nosta kauhalla keittoa päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *