KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Pääsiäinen lähestyy ja kohta on monta päivää aikaa viettää yhdessä perheen ja läheisten kanssa sekä nauttia hyvistä herkuista! Pääsiäisen ykkösruoka on lammas, mutta pitkiin pyhiin ainakin meillä varataan muitakin ruokia ja herkkuja. Kotimaisen lampaan ohella pääsiäisen ruokapöytään käy upeasti myös suomalainen järvikuha keväisten lisukkeiden kera.
K-Supermarket Laajasalon kalatiskillä on aina kotimaista kalaa tarjolla. Tällä kertaa nappasin mukaani Vanajavedeltä nostettua kuhaa valmiiksi fileerattuna. Maukkaan makuinen kuha ei kaipaa ihmeellisiä poppakonsteja, vaan se on monesti parhaimmillaan voissa pannulla paistettuna. Kuhan seuraksi kehittelin keväisen kepeän kasvislisukkeen ja sitruuna-rucolapeston, jotka komppaavat mainiosti vaalealihaista kalaa.
Yhteistyössä K-Supermarket Laajasalo
Herkullista pääsiäistä!
KUHA
800 g kuhafileitä
suolaa ja valkopippuria myllystä
paistamiseen: voita
Valmistus:
Leikkaa fileet muutamaan palaan, jos ovat isokokoisia. Suolaa ja pippuroi. Kuumenna pannu ja lisää voi. Paista kuhafileet molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
paistamiseen: voita
PANNUKASVIKSET
500 g terttukirsikkatomaatteja
1 ( noin 300g ) fenkoli
½ kesäkurpitsa
suolaa ja mustapippuria myllystä
paistamiseen: voita ja oliiviöljyä
Valmistus:
Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Halkaise tomaatit, leikkaa terävällä veitsellä tai mandoliinilla fenkolista ohuita renkaita ja kuutioi kesäkurpitsa.
Kuumenna pannu ja lisää voi ja oliiviöljy. Paahda ensin keäskurpitsakuutioita ja fenkolirenkaita. Lisää lopuksi tomaatit ja kypsennä vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
SITRUUNA-RUCOLAPESTO
¾ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
½ dl manteleita paahdettuna tai pinjansiemeniä
½ punttia rucolaa
½ punttia basilikaa
½ dl parmesaania raastettuna
½ sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi suolaa ja pippuria lukuunottamatta. Kastike saa olla kalan kanssa sitruunaisen kirpeä, mutta voit myös säädellä kastikkeen kirpeyttä oman maun mukaan lisäämällä sitruunan mehun parissa erässä ja maista välissä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Myös sitruuna-pinaattirisotto sopii paistetun kuhan seuraan.
Niin hyvää, kun lammas onkin, niin ei sitä taida pystyä koko pääsiäistä syömään 😉 Kyllä kalakin on paikallaan välillä. Tykkään myös fenkolista kalan seurana. Pestoa on kokeiltava, mutta onko ohjeessa puolikas parmesaanin palasta, vai 1/2 dl ? 🙂
Lammas on ihanaa, mutta kalapäivä on tosiaan pitkän pääsiäisenkin keskellä paikallaan. Kiitos tarkasta reseptin lukemista – dl merkintä oli jäänyt pois, mutta nyt korjattu!:-)