Keväinen parsarisotto herneillä ja basilikalla

Parsarisotto herneillä ja basilikalla
Parsarisotto herneillä ja basilikalla

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Vihannestiskillä odottavat tuoreet parsaniput ovat varma kevään merkki. Parsan ystävällä on taas juhla-aika, kun sesonki on pyörähtänyt käyntiin. Parsasta valmistaa monenlaisia keväisiä ruokia, mutta yksi kestosuosikkini on parsarisotto.

Vihreää parsaa
Vihreää parsaa

Kermaisen pehmeää risottoa on helppo muunnella sesongin raaka-aineilla ja parsa sopii risottoon oivallisesti. Lisään parsan risottoon parissa erässä. Ensin puolivälissä hitaammin kypsyvät varret ja lopuksi nopeasti kypsyvät nuput. Kauniin vihreät herneet ja basilika tuovat myös keväisyyttä risottoon. Tuoreita herneitä ei ole vielä saatavilla, mutta pakasteherneet käyvät yhtä hyvin. Ne kannattaa lisätä risottoon vasta valmistuksen loppuvaiheessa, jotta herneiden väri ei muutu valjun vihreäksi.

Parsarisotto herneillä ja basilikalla
Parsarisotto herneillä ja basilikalla

Tähän keväiseen risottoon laitoin vaihteeksi parmesaanin tilalle Västerbottenost-juustoa. Se toimii risotossa yhtä hyvin kuin parmesaani. Risoton seurana voi tarjota esimerkiksi paistettua kalaa tai kanaa.

Maukasta viikonloppua!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Parsarisotto herneillä ja basilikalla (4 annosta )

tilkka oliiviöljyä
1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
1 ( banaani) salottisipuli
3 dl Pirkka risottoriisiä (arborio)
1 ½ dl valkoviiniä
noin 5 dl kuumaa kasvislientä
1 nippu ( 500 g) vihreää parsaa
200 g pakasteherneitä
2 dl Västerbottenost-juustoa raastettuna tai parmesaania
1 rkl (luomu) sitruunan kuorta raastettuna ( pese kuori hyvin)
½ ( 0,25 dl) sitruunan mehu
kourallinen basilikaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele parsat ja kuori parsat ohuelti nuppujen alapuolelta tyveä kohden. Napsauta/leikkaa puumainen kantaosa pois ja paloittele parsa pieneksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota muutama minuutti. Lisää riisi. Sekoittele riisiä sen aikaa, että voi-öljy imeytyy riisiin. Kaada viini joukkoon ja kiehauta.

3. Lisää kasvislientä vähitellen, noin desi kerrallaan.Noin puoli välissä riisin kypsennystä lisää parsan varret.

4. Kun riisi alkaa olla kypsää, niin lisää kerma, parsan nuput, herneet ja sitruunan mehu sekä kuori. Sekoita ja kuumenna. Risotto saa jäädä vähän puuromaiseksi.

5. Lisää lopuksi juustoraaste ja basilika. Sekoita. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

6. Tarjoa heti vastaraastetun Västerbotost-juuston tai parmesaanin kanssa .

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Keväinen parsarisotto herneillä ja basilikalla

  1. Toinen varma kevään merkki muuttolintujen ohella on parsat. On niin makuhermoja hellivä herkku. Ihastuttavan näköinen annos 🙂

    1. Sieltä ne molemmat saapuvat etelän suunnalta joka vuosi ja tuovat kevään tullessaan.:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *