Keväisen raikkaat ja helposti valmistuvat suolaisen raikkaat suupalat vaikka Vappupöytään! Nauti ponzusoijan tai misokastikkeen kera!
Kurkkuveneet aasialaisittain (24-30 kpl)
2 kurkkua
2 dl jasminriisiä
1 rkl sushiviinietikkaa
kevätsipulia
chilimajoneesia (kaupan valmista esim. Hellmann’s)
paahdettuja seesaminsiemiä
Maustetut lohikuutiot:
300-400 g lohifileetä (miel. keskipala)
1/4 dl ponzusoijaa
1/2 limetin mehu
lime-pippuria
suolaa
Misokastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 tl ruskeaa misotahnaa
1 tl hunajaa
1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
Valmistus:
1. Leikkaa lohifileestä nahka irti tai pyydä file jo kaupasta nahattomana. Leikkaa lohesta siistejä kuutioita. Sekoita ponzusoija, limetin mehu ja muut mausteet isossa kulhossa. Lisää kalan palat kulhoon, sekoita ja anna palojen maustua jääkaapissa noin tunti.
2. Leikkaa kurkut sopivan kokoisiksi paloiksi (4–5 cm) ja halkaise pitkittäin. Koverra kurkkupalat lusikalla eli poista siemenet.
3. Keitä jasminriisiä paketin ohjeen mukaan. Mausta riisi sushiviinietikalla.
4. Paahda seesaminsiemenet pannulla kevyesti, älä polta.
5. Tee halutessasi misokastike. Yhdistä ja sekoita kaikki ainekset hyvin kulhossa.
6. Täytä kurkkuveneet, riisillä ja lohenpaloilla. Laita päälle pieni annos chilimajoneesia, pilkottua kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä.
Tarjoa ponzusoijaa tai/ja misokastiketta pienistä, laakeista astioista, johon kurkkupaloja voi kastaa kevyesti. Nauti veneet sormin syöden tai puikoilla.