Lämminsavulohi-pastasalaatin voi tehdä hyvissä ajoissa valmiiksi, koska se maistuu herkulliselta myös kylmänä. Tälläiset salaatit ovat meillä ainakin oiva apu kiireisinä harrastuspäivinä, mutta sopii tämä herkkusalaatti myös esimerkiksi mukaan kesäpiknikille, töihin lounasevääksi tai arki-illan vieraille.
Lämminsavulohi-pastasalaatti
500 g lämminsavulohta
250 g tricolor spirali-pastaa
1 kurkku
40 g baby-pinaattia
2 rkl kapriksia
4-5 kesäsipulin vartta
100 g salaattijuustoa kuutioituna
kourallinen tilliä hienonnettuna
kourallinen basilikaa hienonnettuna
oliiviöljyä
kastike:
2 dl ranskankermaa / tai 1 dl ranskakermaa, 1 dl kermaviiliä ja ½ dl majoneesia
3 rkl sitruunanmehua
2 tl dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kaada tilkka oliiviöljyä sekaan.
2. Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurkku ja hienonna sipulin varret.
3. Sekoita kastike.
4. Leikkaa lohi paloiksi.
5. Sekoita salaattiainekset ja kastike kulhossa.
6. Tarjoa viileänä tai lämpimänä.
Onhan se välillä mukavaa nostaa valmista ruokaa jemmasta pöytään ja alkaa vain syömään. Tämäkin sopii tosi hyvin sellaiseen 🙂
Ne voivat olla oikeita onnen hetkiä! 🙂
Ai että, ihanan kuuloinen (ja etenkin kesäinen) resepti! Testaan ehdottomasti jonain piknik-päivänä.
Piknik-retki herkullisten eväiden kera on kesän parhautta. Ihania kesäretkiä Riitta! 🙂