KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Cevichestä innoituksensa saanut pizzani hemmottelee makuhermoja. Sitrusmehulla marinoitu ja chilillä sekä yrteillä maustettu raaka kalaruoka on Etelä-Amerikkalainen herkku ja yksi lempiruokani. Tällä kertaa mennään kuitenkin hieman eri tavalla ja lohi kypsennetään nopeasti pizzan päällä uunissa. Ei kuitenkaan rutikuivaksi, vaan ihanan meheväksi. Lohi on suorastaan täydellisen hyvää tähän tapaan pizzassa! Toki tässä voi kokeilla myös jotain muutakin merikalaa (esim. siikaa, ahventa, kuhaa), kuten cevichessä yleensä .
Lohicevichepizza sopii myös mainiosti juuri meneillä olevien Rion olympialaisten kisakatsomon evääksi. Naapurimaa Perusta kotoisin olevaa cevicheä syödään myös Brasiliassa ja värikäs brasilialainen keittiö on saanut paljon vaikutteita monista eri maiden keittiöistä.
Itse olen huono penkkiurheilija, mutta olympialaisia on minusta hauska välillä seurata. Kisojen lajikirjo on niin rikasta ja yhtäkkiä huomaan jääväni katselemaan lajeja joita en muuten aktiivisesti seuraa kuten esimerkiksi jännittävää laukkakisaa, maantiepyöräilyä tai huikeita telinevoimistelusuorituksia.
Jännittävän illan täydentää upea pizza, jolla ceviche- ja pizzafanit toki herkuttelevat milloin vain!
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Lohicevichepizza
2 pizzapohjaa:
20 g tuorehiivaa
2 dl vettä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2 ½ dl durumjauhoja
2 dl Pirkka luomu vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
tomaattikastike
4 dl tomaattimurskaa ( Mutti)
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus cayannepippuria
2 palloa mozzarellaa
lohiceviche:
noin 400 g lohta
1 limetin mehu
½ appelsiinin mehu
½ chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
Viimeistelyyn:
kourallinen lehtipersiljaa ja korianteria
Hellmann`s chilimajoneesia
(ripaus hyvää suolaa)
Valmistus:
Aloita pizzapohjasta.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja lisää öjy. Jatka vaivaamista vielä hetki. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi kulhossa liinan alla.
Valmista ceviche. Poista fileestä nahka ja leikkaa lohen pala ensin keskeltä kahtia ja sitten molemmat puolet ohuiksi siivuiksi. Nosta lohisiivut kulhoon ja purista päälle limetin ja appelsiinin mehu. Sekoita joukkoon myös chili. Siirrä jääkaappiin.
Tee seuraavaksi tomaattikastike. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita.
Kuumenna uuni 250 asteiseksi.
Kauli pizzapohjat . Anna kohota noin 15 minuuttia. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja revi päälle mozzarellaa.
Paista pizzaa noin 10 minuuttia. Ota uunista ulos ja lisää päälle cevicheä. ( Nostele palat haarukalla, jottei tule liikaa lientä mukana. )
Paista vielä 1-2 minuuttia.
Viimeistele pizza tuoreella korianterilla ja lehtipersiljalla sekä chilimajoneesilla.
Herkuttele heti! Tarjoa seurana esimerkiksi pop corneja!
Mulle tämä iskee taas, kuin ”nenä päähän” ! Minä myös suorastaan rakastan kalacevichejä. Aivan ihana 🙂
On se pettämätön! 🙂
Täydelliset täytteet! Täällä tehdään tänään lohicevichetacoja. Jos täytettä jää, niin niistä näitä pizzoja : )
Voit varmaan arvata, että myös lohicevichetacot olisi minunkaltaisen cevichehullun makuun! Vesi herahtaa kielelle pelkästä ajatuksesta. Pizzakin oli niin taivaallisen hyvää – eikä syytä siihen kauheasti tarvitse miettiä. Mihinpä sitä ihanaa cevicheä voisi olla ujumatta? 🙂 Herkullista sunnuntaipäivää Heli!