Vanhan ajan kaalilaatikko on meillä suosittu ruoka syksy-talviaikaan, mutta nyt innostuin kokeilemaan tälläistä kaalipaistosta Järvikylän ohjetta vähän mukaillen. Tämä paistos on myös laatikkomainen ruoka, mutta ilman lihaa ja ohraa/riisiä. Laatikon kostuttajaksi riittää purkillinen kuohukermaa. Maukas punajuuri-kaalipaistos viimeistellään lautasella murustetulla sinihome-, vuohen- tai fetajuustolla tai juuston voi laittaa sulamaan paistoksen päälle kymmenen minuuttia ennen uunista ulos ottamista.
Herkullinen punajuuri-kaalipaistos sopisi hyvin muuten myös joulupöytään!
Meiramilla maustettu punajuuri-kaalipaistos ( 5-6 annosta)
voita ja öljyä
1 kg puna-tai valkokaalia
1 iso punajuuri
1 punasipuli
¼ dl siirappia
½-1 ruukku meiramia
1 ½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 dl kuohukermaa
lisäksi: sinihomejuustoa, vuohenjuustoa tai fetaa
Valmistus:
Suikaloi kaali, kuorittu punajuuri ja sipuli. Kuumenna pannulla öljyä ja/tai voita ja kuullota suikaleita muutamassa erässä pannulla noin kymmenen minuuttia.
Siirrä suikaleet voideltuun vuokaan ja sekoita joukkoon siirappi, hienonnettu meirami ja mausteet. Sekoita ja valuta kerma päälle. Laita päälle vielä muutama nokare voita.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia.
Murusta lautasella haluamaasi juustoa päälle.
Tarjoa esimerkiksi salaatin ja leivän kera.
Oikein hyvin sopisi ainakin minun joulupöytääni! 🙂