Pipari-puolukkamuffinit

Pipari-puolukkamuffinit
Pipari-puolukkamuffinit

Joulukuu on vihdoinkin koittanut, aamulla on avattu ensimmäinen luukku joulukalenterista ja joulun makuisista herkuista nauttiminen voi alkaa viimeistään nyt. Pipari-puolukkamuffeissa maistaa kivasti piparkakun maun ja raikkaan puolukan. Ne sopivat oivallisesti niin glögin kuin kahvin tai teen seuraksi.

Pipari-puolukkamuffini
Pipari-puolukkamuffini

Hyvää joulukuun alkua!

Pipari-puolukkamuffinit 12 kpl

100 g voita
2 dl maitoa
2 rkl piparkakkumaustetta
tai 1 ½ tl kanelia, 1 tl inikivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta, ½ tl neilikkaa, 1 tl kardemummaa
1 tl appelsiinikuorimaustetta
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl puolukoita

Kuorrute:

60 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl puolukoiden mehua
100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia-juustoa

Lisäksi: paahdettuja mantelilastuja ja puolukoita

Valmistus:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Kuumenna maito ja sekoita siihen piparkakkumausteet ja appelsiinkuorimauste. Anna jäähtyä.

Sulata voi.

Vaahdota kananmunat, sokeri ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä sulatettu voi ja maitoseos keskenään. Sekoita neste vaahtoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita seos käännellen taikinanesteeseen. Älä sekoita liikaa, jotta muffineista tulee ilmavia ja mehukkaita.

Laita paperivuoat muffinipellin syvennnyksiin ja lisää taikinaa nihin 2/3 saakka.

Kypsennä muffineja uunin keskiossa noin 15 minuuttia.

Kokeile kypsyys tikulla.

Anna muffineiden jäähtyä ja tee kuorrute.

Sekoita kaikki ainekset vatkaimella sileäksi. Lisää kuorrute muffineiden päälle. Ripottele halutessasi pinnalle vielä paahdettuja mantelilastuja ja puolukoita.

(Ohjeen olen joskus bongannut Leila Lindholmin leivontakirjasta, mutta olen tehnyt siihen omia muunnoksia. )

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *